Tag Archive | Hiburan

Mama.Wafi suka lakonan Izreen Azminda!!!


Gambar dari mstar Online. Izreen Azminda
Wah wah wah..kerap betul Mama.Wafi “demam” sekarang ni…dulu demam Nora Elena.. sekarang ni Tentang Dhia plak…hehehe.  Best sangat cite ni sampai balik keja tu, cepat-cepat mandikan Wafi, susukan dan bagi dia sleep kalau dia mengantuk. Ya la, nak kejar Tentang Dhia pulak pukul 7 tu..hihi. Biasanya Wafi pun akan duduk dalam walker dalam bersiar2 di ruang tamu sementara mama menonton tv…
Lakonan Izreen Azminda memang menjadi dan berjaya membuat Mama.Wafi terpegun dan nampak real sangat lakonan dia. Tak nampak kaku, tak nampak dibuat2..semua nampak natural dan 100% perfect!!!
Izreen Azminda, kalau awak terbaca ni (hehehe.aku perasan) saya kagumi bakat yang awak ada. Jangan sekali dipersiakan..Jaga disiplin dan jangan palitkan diri dengan kontroversi yang tak membawa faedah. Awak memang hebat!!
Advertisements

Filem Ombak Rindu…. Ku Tunggu Kamu!!


Ombak Rindu oleh Fauziah Ashari merupakan novel yang paling best yang Mama.Wafi pernah baca sepanjang hidup ini. Telah beratus novel yang Mama.Wafi baca(sememangnya aku kaki novel)tapi Ombak Rindu memang lain daripada yang lain. Mampu membuatkan Mama.Wafi mengalirkan air mata sederasnya(perasan aku ni Izzah la pulak :p) So bercerita bab novel ni, Mama Wafi pinjam novel ni dengan mak angkat Mama.Wafi. dia pun kaki novel. Thanks Ummi bagi Muni pinjam banyak novel Ummi :-)Tahun bila Mama.Wafi sendiri dah tak ingat tapi sudah tentulah waktu sekolah dulu2.. Mama.Wafi amat berharap agar filem ini sehebat novelnya juga…seperti drama Nora Elena yang sehebat novel Kasih Yang Suci tu…But Mama.Wafi rasa kan…Maya Karin tak sesuai la jadi Izzah…Mama.Wafi lebih suka kalau yang jadi Izzah tu Tiz Zaqyah..sebab Izzah dalam novel tu gadis kampung. Maya tak nampak kampung la. Aaron Aziz memang dah teramat sesuai pegang watak Hariz…Dan watak jahat pun macam tak sesuai dengan Lisa..Lebih sesuai gantikan dengan Fazura..hihi. Ni pendapat je..Jangan ada yang marah tau. Dah tak sabar nak pi tengok dengan Papa.Wafi…Wafi pula? belum sesuai nak dibawa. So, tinggal dia dengan Mami Miyah dia aje le…Cewah..plan siap..padahal filem belum keluar lagi pun…

Tarikh Tayangan Ombak Rindu: 01 Disember 2011

Pelakon Ombak Rindu

Aaron Aziz – Hariz

Maya Karin – Izzah

Lisa Surihani – Mila Amylia

Bront Palarae

Azizah Mahzan

Zaidi Omar

Normah Damanhuri.

Sinopsis Ombak Rindu

filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

Jom layan gambar-gambar dalam Filem Ombak Rindu…. Wow..romantisnya… 🙂 Yang terakhir punya gambar paling “romantis”…

**Isteri Aaron Aziz ni tak cemburu ke? Kalau la Mama.Wafi kat tempat isteri dia..Perang Besar la jawabnya…Baik betul Isteri Aaron ni…

Ayu Raudhah & Zaquan Bercerai? Benarkah?


Belum pun menginjak setahun perkahwinan aktres wanita & atlet negara ini, sudah kedengaran pula desas-desus mengenai hubungan mereka berdua yang bagaikan retak menanti belah. Dengar cerita, seluruh kampung sudah sedia maklum dengan perkhabaran yang tidak enak mengenai mereka berdua. Ada pihak yang berspekulasi kononnya faktor orang ketiga menjadi penyebabnya. Maklumlah, kedua-dua pasangan ini mempunyai rupa paras yang cantik & molek belaka.

Paling tidak enak didengar, ada pihak yang mendakwa kedua-dua pasangan ini sudah pun bercerai. Huh, minta sangat dijauhkan perkara itu. OHBULAN! masih lagi terbayang-bayang akan kemeriahan majlis perkahwinan pasangan ideal ini satu ketika dahulu.

Apabila spekulasi penceraian ini tersebar, ada pihak wartawan yang cuba mendapatkan penjelasan daripada aktres wanita ini. Namun, aktres wanita ini telah melarikan diri dan enggan dihubungi oleh mana-mana pihak. Mungkin, aktres wanita ini mempunyai alasannya tersendiri.

Andai kata masih ada cinta lagi dalam hati aktres wanita & atlet negara itu, OHBULAN! harap mereka cepat-cepat merujuk semula dan maklumkan kepada pihak berkaitan. Biasalah darah muda, darah panas. Dalam berumahtangga ni, kena ada give and take, okay!

Semua pakat dok meneka yang mereka adalah pasangan Ayu Raudhah & Zaquan Adha kerana banyak ciri-ciri digambarkan adalah bertepatan dengan mereka. Mari kita lihat komen Ayu Raudhah tentang penceraian ini pula yer..

Sumber : OHBULAN!

Ayu Raudhah Nafi Rumah Tangga Berantakan
Oleh : Rafiq Mazlan 

Semalam, heboh desas-desus yang mengatakan hubungan rumah tangga aktres bersama seorang atlet dikatakan sedang berantakan bagaikan retak menanti belah. Dan tentunya, ramai yang membayangkan bahawa ia ditujukan kepada aktres Ayu Raudhah bersama suaminya, iaitu pemain bola sepak Zaquan Adha. MH Online menghubungi pelakon cantik itu perihal kisah yang digembar-gemburkan. Ternyata, Ayu menafikan hal tersebut. Katanya lagi;

 

“Saya tak tahu-menahu pun mengenai gosip berkenaan(kes rumah tangga). Terkejut juga bila dengar.  Entahlah, orang senang-senang cakap mengenai rumah tangga kami. Kami masih bahagia bersama. Saya tak sukalah bila ada orang cakap perkara yang bukan-bukan, lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan soal rumah tangga dan perkahwinan,”ujar Ayu.

 

Ayu Rauddah yang juga adik kepada aktres sensasi Rozita Che Wan mendirikan rumah tangga bersama Zaquan Adha pada 20 Januari 2011 lalu.

 

Sumber: Media Hiburan

**Mama.Wafi nak tunggu statement dari Zaquan Adha lah pulak.. 🙂