Puding Karamel Sedap


Puding Karamel

 

10 keping biskut Jacob Cream Crackers

1 tin susu cair Ideal

4 biji telur

2 sudu gula

BAHAN A- Pukul telur, susu cair dan gula dalam satu mangkuk. Kemudian “rendam” biskut dalam tu hingga kembang.

BAHAN B-Panaskan loyang dan masak 3 sudu besar gula bersama 1/3 cawan air. Bila dah keperangan, tutup api.

Biar sebentar dalam 10 minit. Tuang BAHAN A ke dalam loyang tadi dan kukus selama 40 minit.

**Sangat sedap dimakan bila sejuk. Mama.Wafi tak suka manis, jadi Mama.Wafi hanya letak 1 sudu gula dalam telur tu.

 

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s