Sakit Gigi Geraham Bongsu


Gambar menunjukkan tempat gigi geraham bongsu tumbuh dan kedudukan gigi tersebut menyebabkan kesakitan yang amat sangat.

Adoi…saya sekarang ni demam, sakit kepala, sakit gigi, selsema dan batuk.. Tak tahu apa nak buat lagi. Dah mkn ubat tahan sakit dan dah sapu minyak cap kapak semua. Tak hilang juga. Balik nanti nak cuba petua tradisional yang ada beberapa ni…

1) Berkumur dengan air garam suam

2) Kunyah bunga cengkih di tempat yang sakit gigi tu

3) Sapu Minyak Sakal Putung Serai Wangi Warisan Dakam aka Minyak Tokwan kat tempat     sakit tu sebab masa sakit gigi aritu try guna minyak ni, Alhamdulillah pulih.

Bila sakit gigi ni, mood pun spoil..rasa malas nak cakap, nak makan pun tak ada selera dan rsa nak marah je! hmmm…Nak buat pembedahan kecil keluarkan gigi bongsu tu tapi tak tahu kos berapa dan sakit gila2 tak? huhu. Macam seram je dengar orang dok cerita “….doktor korek tempat tu then cucuk pastu sentap gigi keluar…”

Sapa2 yang singgah blog ni dan ada pengalaman sila la drop komen yea. Dah tak tahan dengan sakit gigi ni. Nak tidur malam pun susah.

3 Comments

3 thoughts on “Sakit Gigi Geraham Bongsu

  1. Kat klinik kesihatan kerajaan baru RM50 aje.. Peralatan pun dah canggih mcm swasta.. Tp tulah.. Appoinment nak cabut gigi tu, lama.. Silap2 sebulan lebih baru dapat turn..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s