How To Spell R.E.C.R.U.I.T.M.E.N.T?


Assalamualaikum….

Bosan pulak rasanya harini… lebih bosan lagi kalau menghadap persoalan yang sama setiap hari selama enam tahun. Haizzzz.. Setiap hari saya menerima panggilan telefon untuk memohon pekerjaan… Selepas diberi penerangan, I always said, You can send your resume to RECRUITMENT@XYZ.COM….Tapi bila sampai part ni hampir 90% yang call ni akan tanya balik.. Errrrr Miss, how to spell recruitment??? Aduiiii… Saya boleh terima kalau anda bertanya, in malay or english? sebab Recruitment is in English while Rekrutmen is in Malay/Indonesian. Muak dah rasa. Rakan2 sebilik pun hari2 mendengar saya mengeja satu perkataan keramat ni… hahahahaha.

Mungkin saya perlu ubah ayat selepas ni…You can send your resume to RECRUITMENT@XYZ.COM. Recruitment is spelled in English and please look up in dictionary if you don’t know how to spell it! Haaaa… nanti orang tak berani nak minta kerja kat sini pulak :p macam kejam sangat pulak bagi ayat macam tu… Selagi boleh layan,layan je lah.. dah kerja saya macam tu..apa nak buat… huhuhuhu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s