Puri Ayam bersama Kentang dan Carrot


Hai semua! Mama try resipi baru untuk Hani. Hani suka sangat-sangat. Resipi ni amat sesuai untuk bayi berumur 8 bulan ke atas. Memang sedap dan cukup khasiat!

Puri Ayam bersama Kentang dan Carrot

Puri Ayam+Carrot+Kentang

Puri Ayam+Carrot+Kentang

Isi ayam- 50gram (potong kecil2)

Carrot- 1 batang (potong dadu kecil)

Kentang- 1 biji (potong dadu kecil)

Bawang ros – Biji

Sos tiram-1 sudu

Cara caranya:

1) Tumis bawang ros yang telah dihiris dengan 2 sudu minyak zaitun

2) Masukkan isi ayam bersama dengan 2 cawan air. Masukkan juga 1 sudu sos tiram.

3)Masukkan carrot dan kentang. Masak sampai kering sehingga menjadi macam inti karipap tu.

Taraaaaa…Dah ready!!!

Resipi untuk bayi 1 tahun ni dah siap.😉 Habis semangkuk Hani makan. Puas hati mama…

2 thoughts on “Puri Ayam bersama Kentang dan Carrot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s