Berita Gembira


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua readers…

Harini saya nak kongsi dua berita gembira dengan anda semua. Berita-berita yang buat hati saya ni kembang semangkuk dan berbunga ceria tau. Ok, semua pun tahu yang anak sulung saya lelaki dan saya sangat mengharapkan baby girl untuk kehamilan kedua ni. So, semalam saya ke klinik untuk scan kesihatan baby saya. Saya pun tanya la doktor, nampak ke tidak jantina baby saya ni. Dia kata, ha ah..nampak clear. PEREMPUAN!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTn1_s1xiPIFS_TTg7lAjhuW0eSDsckZFt8R-SPtrMPgSZnIdfqqih_vfcp7w

ALHAMDULILLAH. 3 kali saya repeat soalan kat doktor sebab macam tak percaya… Jantina dia kelihatan sangat jelas. Memang sah baby girl. Mr Bart pun amat teruja. Dia cakap tekaan dia betul. So lepas ni dah boleh start panggil2 nama dia dengan nama yang telah kami pilih. Dan dah boleh start beli baju2 dan barang color pink. Nama apa? Nak tahu? ok…Nama Hani Mysarah. Hani tu bersempena dengan nama sahabat Rasulullah S.A.W iaitu Ummu Hani yang begitu mulia dan tabah melalui liku2 hidup dan Mysarah bermaksud ketenangan dan kesenangan.

Selepas keterujaan bakal menyambut bayi perempuan, Mr Bart hadiahkan saya dengan Samsung Galaxy Pocket yang begitu comel dan lengkap sekali. Inilah berita gembira yang kedua. Color Putih casing purple. Memang saya suka sangat-sangat. Sebagai isteri yang mencintai dirinya sepenuh hati saya dan sebagai ibu yang telah melahirkan zuriat2 untuk dia, saya rasa sangat dihargai dengan pemberian ikhlas tersebut.

 

Terima Kasih Abang… I Love You!!!

One thought on “Berita Gembira

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s