Barang-barang Baby No 2


Bulan depan Mr Bart dapat duit kutu. Saya pun dah berunding dengan dia. Selepas dia settle beli apa yang dia nak dengan duit tu, balance akan ambil beli barang baby no 2. Barang pun tak banyak sangat nak beli. Sebab barang2 Luqman pun dah banyak dan masih baru lagi. Buat apa nak membazir kan? beli ja keperluan, bukan kehendak.hehehe. Kalau ada yang boleh beli online, mybe saya akan beli online sebab lebih murah berbanding dengan harga di atas supermarket.

Barang Baby Yang Perlu Beli

  1. 2 pasang baju baru
  2. Set mandian bayi(syampu,baby bath, lotion, bedak)
  3. Minyak angin TYT
  4. Puting botol susu (botol ambil Luqman punya)
  5. Sleeping bag
  6. Celak
  7. Pampers Newborn
  8. Tuala mandi
  9. Wet Tissue & Tissue biasa
  10. Cotton bud
  11. Minyak lenga untuk rambut
  12. Selimut
  13. Pacifier Newborn

Barang Baby Yang Sudah Ada

  1. Baby cot
  2. Baju,Mitten,Booties, Barut
  3. Set tilam baby
  4. Botol susu
  5. Besen mandi
  6. Kelambu
  7. Botol air spray (utk basuh berak kencing baby)
  8. Lampin

Barang Mama

  1. Maternity pad
  2. Nursing bra & Panties
  3. Ubat bersalin NR
  4. Minyak NR
  5. Flask air panas
  6. Milo 3 in 1
  7. Mug,sudu & tupperware makanan
  8. Biskut Jacob
  9. Telekung
  10. Kain batik
  11. Baju lengan panjang
  12. Stokin
  13. Jacket
  14. Tudung
  15. Feminine Hygiene Wash
  16. Berus Gigi, Ubat gigi, Sabun mandi,Syampu
  17. Quran kecik

Ada yang tertinggal tak dalam list ni? kalau ada tolong lah cakap tau.

2 thoughts on “Barang-barang Baby No 2

  1. Mama Munie..thanks for sharing this. sangat berguna ni🙂 as for me, I rasa yang tak termasuk dalam your list barut baby. ke u mmg tak guna barut?and 1 more thing sarung tangan & kaki for baby..yang lain sume ada ni…thanks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s