~Selamat Jalan Uncle Nasrun & Family~


Assalamualaikum…
Semalam kami sekeluarga pi ke rumah Uncle&Ci untuk megucapkan selamat jalan kepada mereka sekeluarga yang bakal bertolak ke Sabah untuk memulakan perniagaan di sana. Reaksi pertama i, of course la terkejut kan… macam ni la lebih kurang..
Mak: ci call mak. bagi tau kata depa sekeluarga nak pi Sabah. nak meniaga dengan kawan uncle kat sana.

I: Hah?? Biaq betoi mak…jauh tu…ci melawak ngan mak kot…

Mak: dak aihhh..betoi la ni. tempat meniaga la ni tak bagi depa meniaga dah.

I: eeeeiiiii…busuknya hati tuan kedai tu…jahat betoi. 
Sedeynyaaa….entah bila pula kita dapat berjumpa.

 


Buat Uncle&Ci,

Semoga berjaya di sana nanti. Moon kat sini sentiasa doakan kejayaan anda, semoga murah rezeki dan semoga tabah menghadapi apa jua dugaan dalam hidup ni. Mungkin Allah turunkan hujan lebat, ribut taufan dalam hidup kita, sebab lepas ni Allah nak bagi pelangi pulak. So, be strong. Nanti bila baby no 2 dah besar sikit, Bila Air Asia buat promosi kapai terbang, Moon pi Sabah lawat Ci n family na… Atau bila Uncle dah kaya, nak sponsor i pun ok jugak. :p Bila Moon bersalin nanti, balik la tengok baby tau!!! SELAMAT JALAN!!!!

Buat Bal, Tiqah, Nabilah, Nim, Onie n Carl, 

Belajaq cakap Sabah bah bah bagi pandai2. Nanti balik ajaq i ok… Jaga diri baik2. Belajaq di sekolah baru bagi pandai2 na..Jangan lupakan kami kat cni…😦 I love you all with all my heart!

Byeeeee..

**Tengah cari gambaq depa sekeluarga nak buh kat cni.bagi meriah ckit. hihihi.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s