Lagu Burung Pungguk


Ada satu hari ni…Luqman Wafi dah ngantuk sangat tapi tak nak tido. dia nak ajak mama main cak pulak..huhu. akhirnya daku yang buntu ni peluk dia, then nyanyi lagu burung pungguk kat dia.. terus terlena budak tu…nak dijadikan cerita, my mum in law terdengar la suara garing nyaring i ni nyanyi.. terus dia cakap.. “eh..Munirah tau lagu tu??dah lama tu…” hehehe

Aku rsa aku tau sebab dulu2 ada arwah jiran yang umur dah memang tua, suka nyanyi lagu tu kat aku kot. hahaha. so lagu tu memang melekat dalam otak aku.atau pun cikgu muzik aku yang ajarkan..entah lah. liriknya macam ni…

Wahai si burung pungguk
mengapa merayu rayu
engkau di atas pokok
mungkinkah sedang rindu
Memang pungguk merindu
bukan bulan mengambang
pungguk merindu-rindu
kekasih belum pulang
Wahai oh pungguk
sabarlah jangan duka
jangan lekas merajuk
nanti kau lekas tua

ok..sampai situ je aku hafal… kalau ada sesiapa yang tahu tajuk dan penyanyi asal lagu ni, tolong beritau aku ya…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s