Maggi


Sejak pregnant ni aku hilang selera makan..takde teringin apa2 pun. bila husband tanya “teringin nak makan apa?” aku rasa..tu lah soalan paling susah sekali aku nak jawab.. dalam hati aku jwb..”adoi..kenapa la tanya..x reti nak jawab dah” tapi kan, selera aku membuak2 smpai melimpah kalau aku nampak MAGGI! Memang sebelum ni aku sangat jarang makan maggi sebab aku maklum sangat lah dengan keburukan maggi ni…tapi kenapa tah la…aku teringin sampai tak dapat nak halang diri aku dari makan maggi. kawan aku cakap..”xpa..makan ja apa yang hang teringin” yang lagi sorang cakap..”uishh jangan..nanti jadi masalah mcm dulu pregnant, baru hang tau!” serba salah aku ni. MAGGI saja la buat masani buka selera aku..apa boleh buat. semalam aku dah makan 1 mangkuk,.pastu konon nak tambah kebaikan dalam keburukan tu, aku letak sayur banyak2 dan isi ayam. haha. memang terbaik la..siap boleh tidur nyenyak sangat2 lepas makan maggi. cuma pagi ni sakit badan dan berangin badan ni. memang dari dulu kalau aku makan maggi, beginilah jadinya…

 

Resipi Maggi

Tumis bawang nerah dan bawang putih dengan 1 sudu minyak. Masukkan air setengah cawan. Masukkan ayam. Kacau smpai masak. Lepas tu masukkan Maggi. Masukkan perencah dan sayur. kacau sebati..Tadaaaaaaaa…siap sudah Maggi daku..🙂

 

** Maggi boleh menyumbang kepada pelbagai penyakit kerana bahan kimia dan perasa yang terdapat di dalamnya. Dan tahukah anda bahawa kebanyakan Maggi diproses atau dibuat di Indonesia dan Thailand(packing dan penjenamaan je Malaysia) yang terkenal dengan ajinomoto dan bahan perasa bahaya seperti sakarin dan sebagainya.

** Sila search keburukan mee segera untuk lebih info.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s