5 Benda Yang Boleh Membuat Anda Rasa Terseksa!


Kadang kala ada perkara yang berlaku dalam hidup anda membuat anda rasa seperti nak mati sebab anda buntu memikirkan bagaimana nak “remove” benda2 ni.. Ni lah di antara benda2 yang mungkin pernah berlaku kepada anda, akan berlaku atau yang bernasib baik, sama sekali tidak akan berlaku..hihihi.

1) Anda dalam perjalanan ke suatu destinasi di atas hi way, tiba2 perut memulas dan rasa nak terberak cirit..dan lebih menyeksakan, masa tu anda baru saja melepasi kawasan R&R lebih kurang 700 meter. Moral: Beraklah di setiap tempat perhentian. :p

2) Ada tetamu berkunjung ke rumah anda. Anda telah rasa teramat mengantuk tetapi tetamu tak reti nak balik walaupun jam dh menunjukkan pukul 3am. Lebih2 lagi esok kerja dan kena bangun pukul 6am. huuuuu..x sngup… Moral: Tutup pintu rumah seawal jam 8 malam dan tidur awal.🙂

3) Ada orang hantar SMS kat anda “Ayah hang sakit. Sekarang kat ICU. Cepat Balik.” Anda pun apa lagi..panic la. Start kereta, bawa laju smpai x hengat. Dah tak stop kat perhentian ke apa ke. Yang tahu nak cepat sampai. Cuba bayangkan Dari Johor ke Kedah lah..12 jam perjalanan tu. Elok je nak exit tol..SMS masuk lagi… Moral: Pastikan maklumat tepat sebelum bertindak.🙂

 

“MAAF!Salah hantar SMS!”

4)Anda nak beli barang. TV LED Samson yg terbaru la contohnya..So dah tak sabar2 lagi ni.. Pi tengok kat Kedai Elektrik ABC RM3K! Ok lah..teruja punya pasal..Nah cash 3K..Bak TV kat aku..Keesokkan harinya anda lalu kat Kedai Elektrik EFG, nampak banner besar anak gajah “PROMOSI TV LED Samson : 2K sahaja!!” plus percuma Hi Fi set..huhu. Moral: Len kali jgn alut2 naa cek…… :p

5) Yang kelima dan terakhir, Anda tengah study last minute kat kolej sebab esok tu FINAL EXAM. Memang sebelum ni x baca buku langsung. Dah la anda kaki ponteng kelas.. Tiba2..TAPPP! Lampu padam. Bekalan elektrik terputus sampai ke pagi! hahaha. Moral: Tu la..adik2 sekalian jangan study last minute. Not good u know…….🙂

Harap anda enjoy membaca..Pssstttttt.. sebahgian tu ada jugak pengalaman saya sendiri..Auuuww..terseksa!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s