ROSET GERMANY !!!! Koyak & Menang!!!


Orang yang search “roset germany” atau http://www.rosetgermany.com kat Pakcik Google ni mesti orang2 yang dah kena tipu dengan company ni. Mari baca cerita saya ni tau…

Last week saya ke Pacific Star Parade Alor Star nak beli pampers Luqman Wafi..Then masa kami nak balik, ada lelaki cina ni tahan…”kejap kak..nak gelas free x? kak cuma tengok demo saya saja” Then kami berdua pun xda hal n kebetulan memang free masa tu. Then saya cakap ok la… Then dia pun bersungguh2 buat demo tau tentang Induction cooker diaorang. Habis saja demo, saya pun nak balik..Then lelaki cina ni cakap, “Sekejap kak..cuba koyak ini kad. Selalu tulis TERIMA KASIH saja..ataupun dapat MILO free ka..SHAMPOO ka..Saya pun koyak je la…

Tiba2 laki cina ni buat terbeliak biji mata n melompat. Then dia pun salam dengan hubby saya. Dia cakap TAHNIAH sebab dah menang besar. Saya tengok kat kad tu ada tulis RM100, LIMITED EDITION.. Then ada gambar vacuum cleaner dan induction cooker. Dia cakap dia pun tak pernah tengok kad tu. Dia call boss dia, pastu cakap” APA??KAKAK NI BERTUAH?? KAD NI ADA 6 JE DALAM MALAYSIA..WOW…APA??HARINI SAJA??LAIN HARI TAK BOLEH??” Pastu keluar la kawan2 laki ni salam dan ucap tahniah.

At first saya ingat bayar RM100 dan dapat 2 barang tu. Kira ok la kalau macam tu kan..Rupa-rupanya…saya kena beli barang ROSET GERMANY ni satu..then contohnya barang tu harga RM1000 dapat la tolak RM100 dr voucher. Dia pun promote suruh saya beli microwave harga RM3888… Cakap buat easy payment dgn EON, so interest pun 0%.. dia cakap sebulan RM96. mula tu macam terpengaruh tau. Tapi bila fikir balik, kalau betul ansuran, kenapa dia minta saya bagi dia terus kat EON semua jumlah. Then EON kan potong setiap bulan.Dari situ dah tahu diaorang ni penipu. Terus saya ambil gelas dan cakap “SORRY..I HAVE NO MONEY, NO CREDIT CARD .TQ” Then saya dan hubby pun blah dengan gelas yang dijanjikan. HAHAHA. Selamat duit aku…..

nak lebih cerita tentang penipuan ROSET ni, click link di bawah ni…

http://welleywatch.heritage-tech.net/32/new-welley-corporation-scam-proxy-worldwide-freshway-sdn-bhd/

Kongsikan pengalaman anda ditipu oleh ROSET GERMANY di bahagian komen!! Supaya lebih ramai orang tahu.

About these ads

310 thoughts on “ROSET GERMANY !!!! Koyak & Menang!!!

  1. Salam, memang i pun baru beli dapur tuu…. sbb i tengah cari dapur eletrik, so tengok dkt ground floor jitra Mall kedah, company uhe uniquekits home equioment sdn bhd. i pun beli dapur induction cooker rm3000 dgn hadiah 4 brg masa buka voucer yg diberi… sebenarnya dapur tu harga rm1100 je tgk dlm internet, bila campur lagi 4 barang tu lebih kurang harga tu leee….i dpt 1 kad vip utk dpt point sekiranya lain x beli brg…i 3 daripada 5 peserta bertuah yg dijanjikan utk pakej pelancungan kalau nama yg yg dicabut pada januari nanti bertuah utk melancung 10 hari ke eropah/taiwan/australia dgn cash rm15,000. pastu i call tanya 1 staff melayu yg kerja kat situ….. utk beritahu secara ikhlas tentang strateji syarikat ini …. sbb seperti tak percaya yg kita tiba2 dikatakan plgn bertuah…. pelik sangat… i tak kesah sgt tentang tu tapi pastu disuruh kita beli lagi brgn lain plak…kalau inilah org yg bertanggung jawab menipu tuu…. sila ambil tindakan yeee

    • salam imah..thanks sbb sudi berkongsi pengalaman anda di sini. memang sedih n memalukan apabila bangsa kita sndri menipu kita kan… apa yang kita boleh buat ialah report kat TTPM.. hmm tntang pelancongan tu rsanya mmg x wujud. saje je nak menarik perhatian org. juz wait n see.

      • Asalam. .i rase you all yg salah and gelojoh coz pecaya s0 kita xley slh kn dorg. .dorg juz wt keja dorg. .yg salah kita g pecaye depa

      • salam imah..akk pun dah terkena kat pasaraya TF teluk intan.jenama kenzo.katanya barangn dari jepun..buka voucer dpt diskaun 40% + 1 hadiah percuma bernilai bwh 3500 kta boleh pilih sndiri.sales tu kta akk orng bertuah sbb selama ni tk de orng lain yg prnh dpt diskaun tu.wah akk pun teruja la..akk kna beli 1 brng berharga 3099 dgn potongn 40% pastu bleh ambil mna hadiah brnilai 3500 kebwh.akk pun beli penapis air yang ada teknologi nano katanya dan ambil indiction cooker hadih percuma.akk kna byr 1919 cash..akk teruja nak beli tu sbb harga 3399+3099 cma kna byr 1919 tu yang terus byr cash..waktu tu akk memang ada cash kat tgn…penapis air tu dia bgi warranty seumur hidup.yang dapur tu 5 thun..bila balik rumah,adik kata tu penipuan..aduss..hncurnya rsa hati..menyesal tak sudah..tpi nk buat cmner nasi dah jadi bubur…barang tu akk sadai jer tk berani nk guna…akk rasa diaorang merata jual barang tu.dekat the store dan giant t.intn pun ada.agak2 ada cara tak utk dptkan balik duit.klu kita guna barang tu selamat tak…

      • ha9…betul tu..memang company ni penipu pn..die guna byk nama company..n staf die pn ramai..jgn terperdaya ok..lau staff kt s2 bg awk ckp col gn sapa2 jgn mudah cya sbnr nya yg ckp fon gn awk pn..dh2 yg ada kt s2 ja..cuma die sorok n gi jauh ckit dr awk..lps die ckp..die pn dtg blik kt awk..sy ni bekas perkerja s2…company ni byk cawagan..semasa sy kerja dlu sy buat di kuantan mula nya..di kuantan parade..lps tu,sy di pindah kn ka pineng di carefour seberang jya…tp x lma selepas tu sy terfikir..smpai bila sy nk tipu bangse sy..memang x nafi company ni bg gaji lumayan pd si penipu cm sy n yg lain..tp smpai bila sy nk mkn duit haram n tipu bangse sendiri..so sy berhenti n skrg sudah pn dpt kerja yg lbh baik n rezeki yg halal..

      • i pn baru jew terkene td kt eaon big puchong.nasib bek pk pnjg n byk duit nk guna utk bby so i xbeli la ckp dgn staff dia nk blk dlu bncang dgn hubby,staff tu cm nk marah katanya rugi kak xbeli sbb akk dpt 40% dskaun. i peduli ape, duit bkn senang nk cari sampai 3000 tu.dia senang2 jew nk mnipu.

  2. ok…pasni i tak jadi nak ambik brg lain…. boleh jalan dgn dia org punya pakej pelancungan tuuu… i punya diposit rm100 lesap pi lahhh…. anggap je rezeki depa…. yg jadi kuli tu budak melayu kita…1 dari KL 6 lagi dari JB…. 1 org cina lelaki muka mcm geng ster dok dgr muzik goyang kaki kat meja… budak2 melayu dok cari mangsa…tadi i minta warrenty kad katanya 5 tahun, tapi warrenty kad atas nama smart world trading pulak genama electrofast. pastu 1 soal sorang pekerja melayu yg katanya baru 1 bln bekerja & gaji pun blum dibayar oleh campony…i ingatkan dia supaya berhati-hati… dgn tipu helah cina menggunakan org malyu utk kepentingan mereka… jgn nanti kena pukul dengan org2 kedah pula kerana bersubahat menipu plgn. yg i rasa was2 lagi tu sbb mereka tanya i dtg dgn siapa….mungkin mereka dah biasa kena serang dengan suami2 yg isteri mereka tertipu… memang smlm i belanja mereka mkn pizza kesian tgk budak2 tu lapar melahar jeee… esok i akan pastikan warranty kad tu boleh pakai ke tak?

    • baiknya hati imah…blnja budak2 tu mkn pizza lagi. Lepas saya tahu taktik dorg tu, saya memang trus angkat tangan dan ckp NO bila ada salesman yg dok kalut approach kita kt shopping centre. Takut tertipu sebab mereka smua mulut manis dan mudah sangat kita terpengaruh dgn dorg. pasni klu jln kt mn2 jgn lyn, trus ckp yg anda tak mahu. dan trus je jalan ke tempat yang nak dituju :-)

      • Aah btul jugak sy pun dah bli la mcm ne ek, tpi suami sy brpuas hati dngn pmblian tu klau di bhgi 3 brmkna untung jgak, sy dh nk pulang brng suma, suami tk nk pula dia ckp brng ni bagus apa bleh buat tpi ok jgak dh pkai 8blan

      • ha9…jgn wt lawak la..xde makne nya die orang kn e serang..belum sepat awk serang die orang,,taiko die org pn mari..bkn cina tau..melayu kter..i tau bb i staff s2 ok..merakap taiko s2…he8..tp taubat dh

    • nk juga piza kak imah..hehehe..eletrofast 2 mmg dr dulu lg tipu..sama la juga dgn company2 lain yg jual induction cooker di mna2 shopping complex..mcm aowa,sugawa,arezzo dan mcm2 lagi..skrg smakin byk company2 dapur yg keluar,,tp i bekas salesman company aowa tp dh resign sb i rasa bersalah pd kaum melayu kerana menipu bangsa sendiri demi cina yg dpt keuntungan..3tahun i salesman kt sana tp just tipu org je ari2..tp xsangka pula eletrofast pn pakai cara mcm i tipu org..i rasa bnda2 mcm ni 1 boss yg sama cuma di pecahkan nama syarikat sb 2 taktik smua sama…pada mane2 yg ingin bertanyakan soal sindiket2 penipuan ini semua di persilakan tanya i..insyaallah i akn jwb dgn jujur dan sebetulnya…harap kalian smua hati2 jgn tertipu lagi..

      • hai mr x-salesman…
        Baru2 ni sy bli sugawa electric cooker kt homedec. Adakah co ni pun tipu gak? Sy xdela kn kopun or gores just xtau rege sbnr smartcooker tu. Then bg gift mcm2. Benda ni slmt guna x? Xnmpk plak ada cop sirim kt situ.
        Hrp awk dpt jwb dgn segera & jujur. Tqvm.

      • mr’ bekas salesman ‘nak tnya sikit k..mcm mana kita nk mbik blik duit deposit kita ekh kt diorang?? bila kita byr hutang nanti dgn bank adakah duit yg mereka janji untuk pulangkan tu kita akan dpt balik??
        TQ 4 infomation k..

      • nak tanya,kalau mcm kita dah deposit 500 n selebihnya dia kta kta boleh bayar ansur pkai kad kredit…dia siap nak tolong apply kad kredit utk kita…dah siap isi borang n tndatangan suma…cmne ek?Risau la sbb personal information ade kat diaorang…dah gi jumpa kata nak cancel pembelian tpi dia ckp dah proses yg kad kredit 2…klau nak cancel jgk kna tnggu 60 hari sbb nak cancel kad kredt ambl msa…blh caya ke?Agk2 blh dpat blk x duit 2?Tlng respons apa yg patut saya buat…tq.

      • Boleh bgtau cara nak dapatkan semula duit dan cara nak saman atau report pada persatuan pengguna?

  3. nampaknya saya pn terkena la..sedeynya bila baca suma komen..b4 kuar dr giant smlm stop sy tnya klu beli brg lebey 50 dpt mug..okla.then trus soh isi voucher ja,ingtkan xdak apa.then muka la dia soh koyak n buka.ada la gmbq induction cooker n penapis air n voucher 100..dia kata x suma org dpt cm tu..after so long discussion,nmpaknya tekena jgk,ingatkn x mcm yg len..so at last i beli cooker hood sbb mmg plan nk beli n dpt la 2 brg yg kita koyak lm ketas td. i paid cash sbb tanak ssh2 libatkan bank..blk pk2 blk n baca suma ni mmg tekena jgk.bezanya dh dpt 5 brg(induction cooker,oven,cooker hood n set,body massager sbb paid cash) but for 3880 dh minus 100 voucher tu kononnya..hmmm..sedey2..nk sdap ati xpala sbb ada jgk brg dpn mata.walopun harganyanya x smpai byk tu pn pttnya..redha jela..apa dh nk wat..dh nasibb :(

    • kami pun baru terkena semalam…sama la macam encik punya kes…induction cooker+microwave oven+air purifier+nano wok=3088-100 kononnye voucher..dah bayar pun 2988..x pernah terfikir pun ade strategi marketing macam ni punya cara..sebabnye x pernah terfikir nak terkena..memula rase macam untung jer sebab mende2 camtu memang agak mahal..da sampai umah baru rase x sedap hati..alahai..xpa la.mengingatkan saya lepas ni buat apa2 tanya la ahli keluarga dulu ker, kwn2 ker..sebelum ni x pernah kena..akhirnya jadi mangsa..boleh ke kita buat aduan kat mana2?

      • Anon, saya pun mcm u jugak, kena tipu nie…saya sekrg sangat x puas hati and geram dgn taktic mereka tipu customer kite ni… saya skrg tengah cari maklumat nak pergi COMPLAINT kat KPDNKK or Tribunal Pengguna minggu depan..

      • huhu…i pun nak berkongsi jgk dgn u all pasal ni. I kena kat Long Wan Kepala Batas. Keluar ja dari pintu Longwan diorang pun ayat laa. 1 budak prpn dr kedah, 1 budak JB. Masa tu bulan Ramadhan, i dpt promo dari diorang so dpt la mikrowave pastu dlm kotak mikrowave dpt 2 brg lagi iaitu air purifier dan brg pilihan. i choose hometeater. Masa tu i belanja RM3985. Bayar cash…bawak diorang pulak ke bank utk jd bodyguard. Kata boleh ansurans tapi kena bayar cash dulu kat diorang, dalam 2 minggu akan buat cek.Haprak,,langsung tak da berita. Then, hubby kata kita memang dh kena tipu tapi hubby kata takpa lah,,,barang yang ada tu pun boleh pakai…tp still tak puas hati sbb KENA TIPU, tu problemnya. Pengajaran lepas ni tak mau dah percaya benda2 mcm ni.

      • Sebenarnya kira u org semua dah bertuah dah!!!bayar dapat brg ada yg byr xdpt brg ada tau!!!lagipun klu company dia org xbuat mcn ni punya promosi u org nak beli ke harga dapur sampai3000++??satu brgje….sebenarnya ni bukan tipu ini cume satu perniagaan je,brg semua yg u org ada kualiti ke x??u org tahu ke?

    • salam..saya baru je hampir terkena di the store bentong pahang saya orang yang kesembilan di malaysia yang bertuah hahaha. macam biasa bila saya koyak je kad ada gambar induction cooker dan penapis air..tetapi sebelum sempat diorang mengenakan saya..saya telah mengenakan mereka hehe,,lepas tu saya terus pergi sambil ketawa kerana lucu melihat cara mereka cuba untuk memperdayakan saya dan saya lihat muka mereka kecewa sebab x berjaya kenakan saya. saya harap anda diluar berhati-hati dengan mereka ini.

      • uwaaa…akupon kena tipu la ne..dah byr cash rm48.00 dia sweep kad kredit 1500 tp xpala sy dpt 2 barang iduction cooker dgn vacumn nilai kedua tu rm6,000 katanye bertuahla sgt, sweep kad tu sebab menag 2 hadiah kena beli 1 barang dgn voucher 100 nasibla kad dah terlebih had cukup2 yg dia dptla memang meyesal jugala rasanye x pasal kuar 1500 brg pon x dpt call hp semua x angkat , cal ofice kat kedah tu ada pompuan angkat …ate bodoh.. at giant kinrara..hati2 ye Eway

  4. huhuhuhu…i pun da terkene..2 month ago, 1 ade bli air purifier dpt 40% less dr harge die..which means i kne bayar Rm 1792 n dpt 1 oven free…ble balik2…baru terfikir…duit 2 banyak lg boleh gune especially waktu tu mmg i nak gune byk duit coz i nak kawen..sampai sekarang..duit yang die kate nak pulangkan balik 2..xdpt2…cakap duit 2 dapat 2-4 minggu..sekarang nh da 2 bulan da..tp xpe la..da terkene..nak wat cam mane..semua pekerja die adalah org melayu..kte yang same2 org melayu nh pun belila..konon2 nye nak tolong..
    i pun de gak dpt voucher rm100 then dpat 2barang..tp xbli pun coz baru perasan yang i da terkene waktu tu…

  5. hai ayen..mmg rmai dh tkena dgn dorg ni n latest saya nmpak gang2 ni kat tesco mergong alor setar pula..mlay n indian guys..bila dorg dk cakap sruh ambil free gift, saya trus ckp kt dorg “SAYA DAH PERNAH TERKENA DAN TAK MUNGKIN IANYA BERULANG!!” pastu saya kluar je dgn muka slumber..hehehe

    • ya memang betul sy n wife pon dh beli brang tu…brang k jek lah….cma cra dorang tu kot nmpk m gores n mnang…..sy n mak n addik bradik sya dah gn 2taun dah tp xder msalah pon…. cme aritu sy pndah rumah dpur tu jtuh n pcah….tpi bla sy kol dorang bg taw prob sy mreka service ngan baik skali n xder byaran ape2 pon…..lg byar cash…..sy fham prob rkan2 knapa duit xdapat blik???mreka xtpu u all pon…mreka apply kad kredit jd sape2 y blacklist or sngkot utang lme ngn bank or kad kredit u all bnyak hutang tu sbb lah xdpat kad n on the sport bank xplg kn duit u all smula…nsib bdn lr…..y pasti tanggapan korang kta mreka ni PENIPU adlah slah….u all cermin diri dulu sbelum wat installment…byar cash xder mslah pon…coz i pon taw gji i xlpas nk apply kredit card gji mrah….sbb tu i byar cash je..kpda u all y mpu jgn berhutang….so paper pon i antra customer mreka y support roset germany……

      • bro..ok..u byr cashh..mmg best aa diorangg..skrang ni..yang wat installment tuu..konfirm ke bayar bulan..?? aggrement ape xde..pas tu kater nak ambik gambar..xde jugak..cara berniaga tuu yang cam hampeh..terkejut kononnye kiter dah menang 2 barang secara koyak…puiiiittttt..tuu bro kate xtipu…xpe aaa kalobro orang kaye…duit bersepah2…bleh bli jee…xambik belen..tp bro dah gune kan…2 tahun daa kan…redha jee laaaaa…ahakahkz..

    • MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA.. KLU DLM TAKTIK DIE ADE UNSUR2 PENIPUAN, TIPU LAH TU NAMANYA YE..

      Mmg perniagaan tu tak salah, tapi cara diorang ni yang putar belit kan cerita kt customer tu yg SALAH! FAHAM..?
      1- Klu ckp nk jual brg, ckp NAK JUAL BARANG- BELI SATU BARANG FREE DUA BRG KE TIGA BRG KE- SUKAHATI KORG LA… Ni tak.. mula2 ckp dpt brg2 free dll, tapi KENE BELI BRG dulu.
      TAK BERBELIT KE CITE TU??
      2- N satu lagi psl bayar ansuran tu.. Ape motif amik terus sume jumlah bayaran ON THE SPOT time tu jugak pd yg mmg ade la sikit simpanan dlm akaun atau leh guna kredit kad tu?? kata ansuran, nanti la die byr bulan2, ni x.. brp byk kes diorg kata diorg HOLD duit cstomer 4 two weeks then pulangkan balik, TAPI LESAP MCM TU JE! N yg ansuran tu die kene bayar lain pulak.. X MENIPU KE??
      3- Ok, tu dh dua point PENIPUAN yg konon2 dipanggil TAKTIK KOTOR PERNIAGAAN diorg ni.
      yg ketiga jom sembang psl HARGA. HARGA brg yg diorg letak mmg gile2 x msuk akal?? brg branded pun xsmpai gile2 mcm tu dik oii.. Sekurg2nye yg branded tu mmg dh KOMPOM2 SUME TAHU KUALITI die mcm mane.. n brg diorg yg didakwa teknologi ape ntah tp bile search kt internet nk carik info, ape yg kamu jumpe?? NI SUME LA, LINK2 KES PENIPUAN BRG2 JENAMA DIORG NI..!
      CUKUP X? X CUKUP LAGI?
      4- LAKONAN diorg tu.. sume customer yg terjebak sume terkena dgn lakonan yg SAMA! DRAMA KING betul, baik pegi belakon dlm TV, sekurg2 org mmg taw kamu sdg berlakon! ni tak, sume mangsa diorg buat mcm tu.. x pikir kalau kt tmpat lain mak bapak kamu yg kene mcm tu ke org2 yg rapat dgn kamu ke?? kamu diam je? sedangkan kamu tahu semua tu mmg lakonan n TAKTIK KOTOR PERNIAGAAN kamu..
      INGAT ! YG CAKAP KLU X BUAT MCM TU, MANE NAK CARIK MAKAN LA APE LA, FIKIR2 BALIK LA YE.. JANGAN CAKAP IKUT NAFSU, TAPI IKUTLAH ILMU..

      “MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA”
      Pernah dengar tak? Kalau tak pernah pergi carik toK guru ustaz ustazah, ulamak ke suruh die syarah ape maksud KAEDAH ISLAM DI ATAS TU..

      Perniagaan mmg satu amalan yg mulia, tapi bukan perniagaan yg ade unsur2 PENIPUAN MCM NI, dh tu penipuan atas penipuan atas penipuan..kirela sendiri brp byk penipuan dh buat tu..
      Sanggup nak makan dari hasil pekerjaan yg HARAM SBB BYK SGT PENIPUAN tu?? n nk bg ank bini mkn hasil dr sumber mcm tu?..sudah2lah..mudah2an terbukak pintu hati kamu2 yg terlibat utk menjauhi pekerjaan yg serupa ini..Amin..

  6. Minggu lepas semasa I shopping kat Tesco, ada salesman dari jenama “La Vida” dan company nama “One Smart Home Solution (KC0003557-K)” tengah buat promosi dan suruh I ambil free gift dan dia bagi I koupon untuk buka (I rasa macam kes gores & menang), lepas tu I kena bayar rm3,299 untuk ambil 2 free gift tu yang dikatakan percuma, I banyak marah rasa tertipu dengan TIPU HELAH company tu dan terpaksa belinya. Besok hari I cerita sama kawan I dan katanya I boleh pergi KPDN (http://www.kpdnkk.gov.my) Hotline: 1800-886-800, Tel : +603-88825500 untuk buat aduan and pihak tu akan tolong kami untuk settlekan masalah kami.

    • KPDN betul blh tlg kite menyelesaikan kes ini ? siape2 pernah cuba claims? berjaya x? saya salah seorg mangsa jugak …fikir nak buat aduan nie…PLZ comment n reply THX!! need u all kind info & helping

    • Saya dah kene juga ni…klu kita repot kat kpdnkk boleh claim ke…sbb kisahnyer kita dah bayar cash….brg pun dah dapat….siap resit….and xder hitam putih yg tertera dia akan refund balik duit kita setelah 14 hari t…sbb dorg cuma cakap mulut jer kan….xder bukti dia menipu….tu la masalahnyer….

  7. ya, sama taktik dgn u orang. i baru perasan, i dah kena tipu juga. ni happen kat Billion Shopping Kota Bharu, kelantan. mula2 cakap dapat hadiah cawan. sebenarnya staf2 tu dah tahu jumlah RM XXX dalam ‘koyak & menang’ tu. sebab mula2 mrk koyak cuma RM100. then bila buka lagi satu ‘koyak & menang’ tu, kita seolah-olah lucky kerana dapat 2 barang, tapi kena beli salah satu daripada barangan mereka. jadi voucher RM100 dapat ditolak dari barangan yang dibeli. mula2 kata dapat bayar ansuran, tp selepas tu kena bayar semua. harap kerajaan ambil tindakan kerana ia sama taktik dengan ‘goris & menang’ yang sedikit masa dulu diperkatakan.

    • ala kesiannya..i tau kt billion kt tingkat bawah 2 kn..pnh kije situ tp dh resign..apa2 pon bkn semuanya tipu..tp itu adalah taktik perniagaan..kalau duit bayar tp brng xdpat itu namanya tipu..ini di panggil taktik..lumrah perniagaan..tanpa taktik K.O la bisnes..

      • tapi nak tanya,barang tu selamat dipakai tak?buatan mana sebenarnya? sekarang ni ada jenama KENZO pula guna taktik gitu..konon dari Jepun…contoh penapis air…bahaya pd kesihatan x??

  8. sy pon dah terkena last week kat Giant Cheras. Rasa betul2 menyesal dan tertipu. ade cara tak nak dpt balik duet tu..sy dah bayar 2388 kat diorg. Barang tu dah takut nak guna sebb ade blog yg kata tu barang tiruan.sy beli induction cooker.xberani nak guna takut dapur tu meletup.

    • xmeletop la akak..insyaallah..sy bekas salesman barang2 mcm 2..bnda 2 bkn tipu..jgn tkut xkn meletup pon..pakai jer….bnda 2 safety..

  9. sape yg penah gune barang2 roset ni ek..ok x brg die..skang group ni tgh ade kat giant manjung..tgh syok tipu org..sape nk serang dieong bly la dtg manjung..dah la saleman die budak2 melayu baru lepas SPM jer..

  10. Masyallah….
    Saya hampir menjadi mangsa..Minggu lepas 2 mac 2012 jam 9.20pm di Giant Kota Damansara. Dalam perjalanan menuju ke lift, seLepas membeli barang dapur di Giant saya bersama anak perempuan ditahan oleh seorang anak muda dengan alasan ‘ nak bagi gelas percuma’. Suami serta anak lelaki saya sempat masuk ke dalam lift dan menuju ke kereta.
    Pada mulanya kami diberi sebiji gelas seorang dan dikehendaki untuk melengkapkan 1 borang. Tanpa berfikir panjang, kami melengkapkan borang berkenaan agar kami boleh beredar dari tempat itu dengan segera. Anggapan saya meleset, saya pula dikehendaki mengoyakkan 3 keping kad. Dua daripada kad itu menyatakan ‘terima kasih’ tetapi 1 lagi kad ” DISCOUNT 40% + FREE 1 PROCUCT PRICE BELOW RM 3500.00 ” ( TERHAD UNTUK HARI INI SAHAJA ) ”
    Macam info yang saya baca sblm ini, sorang daripada mereka berteriak, ‘ Wow…. !!!! Tahniah akak memang orang bertuah… belum pernah ada kad yang macam ini. yang selalu ada pun diskaun rm100, rm200, rm300, rm400 dan paling tinggi rm500. Tp saya kena pastikan dengan bos saya dulu sbb khuatir baucer ini dah tamat tempoh.’ Pergi la adik tu dari meja kami, konon nyer gi tepon bos dia la. Sambil menunggu jawapan tu, 2 orang yang lain datang ke meja kami.
    Datang la adik yang telah telefon bos td….( dengan nada gembira ) ‘ akak….. akak memang amat bertuah sebab baucer ini masih boleh digunakan. akak merupakan orang yang ke 28 daripada 30 dalam Malaysia yang terima baucer ni. Ini adalah bersempena ulang tahun syarikat yang ke- 9 bagi tahun 2012 ni. Caranya mudah sahaja, akak kena pilih 2 barang yang akak nak dan 1 drpd nya percuma, dan yang satu lagi bayar rm1859 tp selepas 3 bulan. Bayar rm40 sebulan sehingga habis rm 1859. sebelum tu kena ambil gambar senyum nampak gigi dan boleh bawa balik barang percuma hari ini.’
    Masa adik tu dok explain ttg ni saya sempat merekod perbualan kami melalui telefon bimbit saya. Saya juga sempat menghantar msg kpd suami agar naik semula di perkarangan Giant. Mereka seolah-olah memaksa saya untuk memilih barang yang dipamerkan di situ. Apabila suami saya sampai, mereka menjelaskan kpd suami bahawa saya mendapat baucer yang paling istimewa…. selepas mendengar penjelasan itu suami saya pun berkata.. “: Dah…. jom balik….” tanpa berlengah, dia pun beredar dari tempat itu.
    Saya memohon maaf dan terpaksa beredar mengikut suami. Salah seorang daripada 3 jurujual tu begitu bersungguh-sungguh memujuk saya…. namun begitu saya terdengar perbualan 2 orang jurujual yang lain ” suami dia la buat spoil ” . Tanpa berlengah, saya terus beredar dengan membawa kad baucer itu. Alhamdulillah… terselamat daripada menjadi mangsa. Terima kasih suamiku… saya hampir hilang pertimbangan… maklumlah… hanya bayar rm1859 (ansuran pula tu) dapat barang yang berharga RM6487 . Pengajaran untuk diri saya dan semua yang membaca janganlah mudah terpedaya dengan sebarang jualan yang kita tidak tahu tentang kesahihannya. Semak dulu di internet.. google jgn tak google….

    • kes rizan ni sebijik mcm sy trkena dgn hubby baru ja td.. saja balik2 nk google psl ni.tp nsib baik la hubby sy dh syak.kami sempat kluar skejap dr kedai 2 utk berbncang stelah 1 jam dgr ckp dorang. hubby ckp voucer yg kita dpt 2 sbnarnya dia dh tau..buat2 trkejut ja dn kata nk tnya bos dulu samaada voucer ni sah ke x.. bila hubby g ckp ‘xnak’ bdk laki 2 mcm tarik muka ja dh trus pomot lg smpai la hubby ntah camna leh stuju n bg kad atm dia utk d swap..

  11. sedihnya………jalan cerita sy sama je mcm yg lain..sy gores dapat voucher 1000 dan dikatakan plggan pling btuah hari tu..disebabkan sy tidak menggunakan kad kredit, sy disuruh membayar rm200 utk application kad kredit dan sebagai deposit untuk diorang simpan dulu barang yg sy dpt..pastu diorang janji akan pulangkan duit 200 tu bila bank dah approve atau tak approve..janjinya duit sy tidak akan hangus mmg confirm dpt balik..tapi sy dpt surat bank tak luluskan permohonan kad kredit yg diorang buat, sy trus pegi tuntut duit sy..malangnya pelbagai alasan diorang bagi untuk mengelak drp membayar balik..geramnya…..sy cuba search internet rupanya dah ramai kna tipu dgn taktik yg sma..sy cuma kerugian rm200 dan bernasib baik kerana bank tak luluskan permohanan tu..syukur sgt..

    • lbh krang ngan saya punyer kes cma bezanya saya dah bayar rm500 utk application kad kredit, rhb bank…lpas saya syak sya kna tipu saya pergi jumpa diaorang utk cancelkan pembelian…diaorang cakap nak cancel blh tpi kna tnggu 60 hari baru dapat duit balik…blh caye ke?Yg kad kredit 2 plak camne sya nak pastikan ek sama ada diluluskan ke x?Hrp sngt dpt respons…tq.

    • sy pn sma jg dgn awak. bru ja kna ni.. kena kt Kuching Central, kuching sarawak. kes nya, dpt voucher 1000 pla. lps 2 byk pla dorg promote. voucher 2 kna claim hr 2 jg. tp sy ada jg was2 tkt dorg tipu. sy kta, bg ja voucher 2 kt mn2 staf dorg or org lain. tp dorg ni pndai pla, kta sy ni org yg plg bertuah, sbb voucher 1000 tu cma limited utk 5 dari 1000 voucher yg dicetak. lps 2, dorg tgk sy liat sgt nk beli brg dorg, dh bmcm2 pla member dorg yg sy tgk dtg utk backup dorg, yg mulanya cma 3 org ja trs jd 7 org. lma2 sy mkin cair la jg dgn janji mns dorg ni. almaklum la kta org perempuan ni asal tgk brg dapur ja mmg mudah ja kna pedaya. dorg tnya la ada credit card (cc) or x, dorg kta bole apply loan gna cc, sy kta sy x minat sgt dgn loan, kebetulan sy mmg nk terminate cc jg. lps 2 dorg srh la byr cash. sy msh jg was2 dgn taktik promoter ni. kbtln pla sy mmg nk ambik adik jd x dgr sgt dgn promotion dorg 2. tp dorg mcm pksa jg utk tahan voucher 2. rugi kalo x ambil sbb sy org btuah…katanya.. dorg cba lg bkali2 persuade sy utk apply loan gna cc, siap tunjuk mesin dorg kt depan sy lg. tp sy ckp kna bincang dgn hubby dlu. lg dorg kata brg ni bgs, kalo beli trs, bwa blk rmh confirm hubby pn ska jg. tp sy ttp bkeras jg, bgtau bnda ni mlibatkn jumlah wang yg byk, so kna discuss ngan hubby lu, last2 dorg pksa jg nk tahan voucher 2, kna bg deposit rm100. sy bg ja la deposit tu sbb dlm ht ttarik la jg dgn dapur 2. blk ja rmh trs bgtau tp hubby kta offer 2 mcm menakutkan ja, lbh baik jgn beli. skrg dh kena bru nk google…..huhu kira nk google kt sna td tp smartphone xda battery la pla…. nsb baik niat nk terminate cc mmg kuat, kalo x mmg sy dh apply loan utk brg 2 td…

  12. Tipu!!!! Kat Tesco Kajang juga ada jenama La Vida dan nama syarikat One Smart Home Solution yang gunakan taktik yg sama…..

  13. saya pun sama laa….. macam dalam cerita semua orang ni..saya dapat resit dan kopak duit RM100. DAH LA DUIT TU JE ADA MLM TU… KENA BAGI KT PENYANGAT KT BILLION KOTA BHARU…. BUDAK2 YANG PAKAI BAJU MERAH MENAHAN MANGSA2, ADA DI MERATA2 KT BILLION KOTA BHARU…BERHATI2 ITU HANTU CINA

  14. sy pun da tertipu..abis kerugian hampir rm6k…rasa sgt myesal…barang yang sy beli dan dapat langsung xmemuaskan ati…air purier seperti xbfungsi lgsg….ktanye boleh sedut udara kotor…tp suami hisap rokok sy yg sedut udara tu…home teater pun sma,bunyi spti xpyh pkai home teater…rugi sgt2 duit..barang tu semua sy baru guna 3bulan…cmne ye untuk dapatkn balik duit sy…skrg mmg sy xpkai lgsg da brg yg sy beli dan dapat tu..smua jadi PAMERAN dirumah….sedih sangat..

  15. Thanks to this owner blog.. br 10 minit lepas i kena. Wktu die bising2 tu i curi2 search tenet n jmpe blog ni. Trs i bgn n blah cmtu je tnpa ckp apa2 pun.. haha thanks sgt2..

      • kak,aritu sy pon tekene di the store bentong..n alhamdulillah semalam sy dah dpt sume duit blk..n pulang barang drg..g report kt kpdnkk raub..t drg follow up..

      • My mom pon bru kna,,awl blan 9 nie gak,,eii dorg tuu jhat btol laa,,msa tuu sy n my mom g psaraya Pantai Timur nk bli brg dpur,,pastu ad sorg prmpuan mda brkulit cerah pnggil sy n mom utk ambl glas prcuma,ingtkn ambil glas tu bleh trus blah,,tp dorg bkak mcm2 topik nk sruh ktorang dgr sal produk roset nie,lg skali ktorg nk bgun diorg sruh my mom ambil dua kad voucher,lps my mom plih diorg pn sruh my mom bka kad tu,tgk2 dpt voucher 1000,,diorg teriak laa mcm xprcya sbb dorng kte pling tggi voucher tuu 300 rtus jer,pastu dorg call bos dorg then sruh my mom ckp ngan bos dorg,,bos dorg pura2 tny my mom knal xngan pkerja die,,my mom ckp laa xknal,,bos dorg ckp tkot men tpu jew,,xlma pastu bos dorg sruh my mom bg tlfon tuu kat pkerja dorg,,knon2 nk explain laa,,pkerja dorg yg nma Aulia ape ntah die ckp kat my mom tahniah kak,,akak adlh customer bertuah,,customer prtma yg dpt voucher 1000 tuu smpena hri merdeka,,dorg sruh my mom plih mna stu produk yg my mom nk dorg kte kna plih dua produk stu percuma stu lg kna byr,,lau my mom dpt byar bln nie gak,byaran asl 2 rbu lbih jd sribu lbih jew then my mom akn dpt stu lg hdiah,,dorg mtak akaun sy atau my mom,p ktorg x bg..sbb was2 ngan cra dorg,,then puas dorg pjuk my mom sy sruh my mom byr RM50 jew,,wlaupn time tuu my mom ad bwak duit lbih,,lpas 2,3 hri sy blik tmpat bljar bru sy search internet ttg produk nie,,aduhaaiii rupanyerrr rmai dh kna tpu,,nsib baik laa my mom bg Rm50 jer,,syukur ALHAMDULILLAH ktorg x rugi bnyk,,mga org mcm nie dpt blsannya 6t,,

      • Saya dh buat report dekat NCCC
        Pada 15/12/2012 Dan pihak NCCC sedang menagani masalah saya ini.Kejadian ini berlaku di Carefour Wangsa Maju barangan jenama La Vida.Harap tak ada lagi orang menjadi mangsa mereka yang tak bertanggungjawab dan pihak berkuasa dapat membanteras kegiatan seperti ini.

  16. salam..sy pon hampir terima nasib yg same tp duit x melayang lg coz dlm kepala ni nak blik cpat nak masak.kejadian ni berlaku kat tunas manja raub pahang…mase tu adik mintak tlg bli brg dapur dia tp dia xnak trun keta..kebetulan sy pon nak membeli brg2 memasak..so sy pon tlg la dia skali..pergila kitorang ni kat tunas manja…ambik trolley dn nak masuk kat dlm ade sorang bdak pompuan ni thn suh ambik 1 resit suh tulis name utk dpt mug free..sy ckap nak cpt nak bli brg dapor..bla dah siap bru sy tulis name..sy ingatkan bdak tu dah blah bla sy dah kluar..rupa2nya dia dok tercegat cam pak guard plak kat tepi tnas manja terus dia tarik trolley sy utk ambik hadiah free…sy trus jd cam blur sket la xtau nak watpe…soalan pertama dia tanye kt yg kt ni dtg ngan sape..n then dia suh tulis name,alamt n no fon..sy pon bg je la…pastu dia bg 2 kupon suh bkak utk tgk dpt hadia free ke x…sy pon bkak la…jeng..jeng…bermulalah drama diorang yg kononya sy ni org yg ke8 dpt cabutan bertuah…kononya sy dpt induction cooker n water filter dgn byaran cume rm 1 shj…sy jadi pelik pas dia ckp kna pilih 1 brg dlu baru bleh bwak balik brg free…dia suggest suh ambik microwave yg harganyr rm 3500 rasenye…dia pon test la kat microwave dia konon2nya kuat n tahan lasak…yg klakonye dia test la ltak air sejuk dlam microwave tu utk testing..dia ckp pasni air tu akan jd suam..sy pon tunggula..skali bla dah siap n sy tgk air tu sejuk cam base..cam xde ape2 pon blaku..bdak tu pon cam blur skit…sy nak tergelak tahan jela…..yg peliknya bla sy cakap sy x kerja n xde credit card..dia tanye kt plak kt pakai bank ape..sy ckp maybank..dia ckp dlm bank kt tu ckup x dalm rm 3500 n bleh bayar ansuran rm 91 sebulan…sy pon jadi pelik…last2 sy cakp nak blik memasak…dia cam terdiam jap n tanye sy x syg ke kupon ni coz hari ni je offer dia coz mende tu limited edition…sy pikir camne la nak blah ni..pastu sy dpt idea sy janji kat diorang yg sy akn dtg balik nak tanye suami dlu..sy pon balik dgan selamatnye..alhamdulillah selamat duit aku…

    • Cerita u sama macam I..I kata nak balik dulu..lepas tue x dtg balk..diaorg call suruh juga dtg..sampai sudah I tak datang. Skrg dia org ada kat taping central..nasib baik I tergerak nak search kat internet..

  17. hi…sy pon rse mcm sy slh serong drp mangsa tersebut…semalam pg shopping brg2 adik kt pantai timur jertih n ayh tunggu kt pintu dpn..bla kuar..ayh duk kt satu kerusi kt dpn ad 5org ngah promote kt ayah…2india n 3 melayu,,,then bla sy ke sn..dia tarik sy n crite sume bnda alah ni..dia ckp ayh sy ni bertuah sb dpt 2 hadiah iaitu dpur elektrik n vaccum…die ckp kn beli satu brg ngan harga between 2800 ke 3500 satu brg bru dpn hadiah tuh…so ayh sy da stuju ngan guna credit card…dia ckp credit card ayh tuh xleh wt epp..so dia suh pndah ke cimb nagn ansuran 90 ingit sebulan selama 36 bulan…so ayh setuju..tp kitorang dpt 4 brg..periuk nasi..dapur elektrik, vaccuum n set periuk…jumlah kn byr 3188…bla bc komen2 kt sni rse mcm terkne plak ngan dorang ni…kesian ayh…adakah jumlah yg perlu dibyar tuh bertambah or hanye 3188…???mohon penjelasan dapd sume..tq

  18. ehhmm..nk tnye skit ley x? dlm rmai2 korang ni..ad x yg dpt voucher RM1000?
    coz my mom dpt voucher sbnyk rm1000 arituh..n then my mom plih lh yg Halogen cooker tu..pastu my mom amek oven sbgai free 1 brg..n my mom choose microwave..n then their bos saod that just give the VIP card to my mom..n then pekerja ea tuh..ckplh yg nnti eaowg akn wt cbutn cume kn..yg mlancong ke Dubai/Hongkong/Germany…eaowg ckplh g nnti eaowg akn support sume trmasuk pasport,mkn,tmpt tinggal n others lh..cm ne ek? sume brg yg my mom dpt ialah microwave,halogen cooker,body infrared massage n penapis air tu..

    • dah report ke belom ?? saya dapat kad juga voucher rm1000 , pastu , lepas dapat vip card , dapat pula v vip card . fenim2 . Duit melayang. Barang dapat tak bebaloi .

  19. Salam..tumpang tanye, sy dah terkena gak..macam mana nak buat aduan, boleh tolong x?…memang penipu pn, kate byar bulan2 tapi die dah amk wit RM3088 kt akaun hby sy….ermm..=(

    • saya pn dh terkena sama mcm korang jgk..dpt voucher rm1000 konon2nye la dan tlh gn kad kredit utk byr brg2 la vida sebnyk rm4140. syukur alhamdulillah saya tlh dpt semua semua duit t’sbt stlh membuat laporan dgn kpdnkk di eduan dlm ms 2 minggu..

      • salam.saya pun dh terkena ptg semalm di vega mall bentong.saya pun menggnakn kad kredit. saya dah merayu kt budk2 yang jual tu nk pulangkn barng tapi mereka menolak sbb kad dah aktif. boleh tolong saya tak, macam mane nak buat.. tolong saya rm 6097 pulak tu.

      • kak,sy aritu berurusan terus dgn die py incharge, Mr Tan Ah Seng..die pon boleh bwk bincang elok2..insyaAllah kak…yg promoter2 tu xtau pape..xyah marah kt drg

      • aku kene kat giant plentong, pepagi gi Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan,Aras 17 & 17A, Menara Ansar Jalan Trus, buat report then org sana trus talifon owner syarikat. then bos dia cakap nak tepon aku balik untuk setel luar, dorng kate nak bagi balik duit 2 dalm bentuk deposit chek dan hantar balik barang dorang. aku paksa dorang bagi duit arini tapi still takmau suh tggu sok gak.. tgok la camne sok

  20. mangsabaru : boleh bagi detail x ape yg diperlukan utk buat aduan dalam eaduan kpdnkk? sy nak sangat dapat duet tu balik…sbb myhby mmg nk sgt gune duit skrg ni…

  21. Aku Terkena: cara nak buat aduan ada 2. yang pertama melalui online iaitu dengan melayari http://e-aduan.kpdnkk.gov.my/. Pilih Bahasa anda kemudian anda akan terus nampak borang aduan online. Isikan semua maklumat. Check berkali2. Pastikan tepat dan lengkap. Kemudian klik butang hantar. Kemudian anda hanya perlu check email bagi maklumbalas seterusnya atau apa patut anda lakukan seterusnya. Itu sahaja. Kalau rasa kurang pasti atau nak tahu lebih lanjut, boleh cuba cara kedua iaitu pergi terus ke KPDNKK yg berhampiran dan dapatkan nasihat serta panduan aduan di sana. Harap komen saya membantu anda.

  22. Berjaga-jaga, kat Mydin Taman Saga pon ada syarikat nie.. berhati-hati..konon kena bayar bulan2, padahal ambik duit dlm acct semasa beri atm card.. ambik nk check amaun la.. esoknya p check mmg dah xada duit 2.. bila ty bila nk dpt blik.. 2-4 minggu..SEMUA 2 tipu saja.. Kita dianggap sudah membayar cash.. Bayaran ansuran hanya cakap mulut n xda hitam putih.. JANGAN MUDAH TERPENGARUH!! Sebab saya sudah terkena.. Yang Hairannya, org yg jual 2 melayu.. Sanggup menipu org melayu untuk dapatkan duit.. Semoga Pekerja2 melayu tersebut mendapat Hidayah daripadaNya,, Kepada yang sudah terkena baik laporkan kepada pihak berkaitan.

    • Salam.mak saya pon baru kne td.tp xsuree company mana.tp style dia sebiji cam pak cik kne.mak saya dpt 40%diskaun.bos dia kata ad 10 je kt malaysia.then dia kata mak saya bole beli induction cooker dengan harga seringgit pas tu beli lagi satu barang dengan diskaun 40% which is microwave.perempuan biasala.then mak saya amek la.bayar dia 2k lebih dpt la
      3 barang,induction cooker microwave n massager dia bg free.mak saya kata kalau dia nk tipu pon xpela.sebab barang yg kt amek worth dekat 7k lebih bayar 2k lebih je

    • salam. saya pun hampir terkena kat Mydin Taman Saga. baru ja tadi tu yang search cari kat internet. haha.. lawak betui cara dorg menipu. tp produk dorg tu sy mmg berkenan. boleh tanya dak either produk dorg tu berkualiti or x? coz abang sy baru kawin so ingat boleh la guna dapur n microwave dorg tu… tp takut lak if xberkualiti xmau laa…

  23. Mereka do sungai siput tf sekarang…hampir hampir terkena tapi cakap akan datang esok…nak check brand mereka tu la vida dari Italy…..terima kasih kerana tejumpa website ini.

  24. as salam..rasenye i pn terkena td…3k lebih..name company pada resit tu winner sales and services sdn bhd alamat alor setar ke? if same i want to proceed buat aduan

  25. mangsa2: kitorg xde kad kredit…kate ansuran la balance transfer la.. diorg da swipe total amount pd debit card..katenya 2 mgg akan pulangkan balik dan kita bleh byr buln2 cm bese…tapi takut diorg cabut je 2 mg tu..awk kn kat mall mane..sy kat u mall skudai

  26. naifsungguh : saya terkena kat facific alor setar. better g lapor.. sya dh dpt duit blik.. saya pulangkan barang n dpt duit blik. dengan syarat brg xdigunakan lagi..

  27. sala,…saya rase saya dah terkene,,die sekarang berada di kip mart segamat,,, die ckp nk bg mug free n sy pon dduk la dgn mak,isi borang,,, die bg kad suh bukak,,sy bukak 2 kad,, 1 kad suh tulis thank you n 1 kad lg die tulis voucer rm100,induction cooker n water filter,,, tp kne gune voucer tu baru boleh amik 2 barang td,,, saya ckp kad kredit xde n die dah swape kad bank islam,,sekarang mmg xde pembbayaran lg,,,saya kne beli microwave berharge 3288 n byar ansuran 90 selame 36 bulan,,ape saya nk buat sekarang???tolong bgtau secepat mungkin,,dalam bank ade 1k n takot diorg ambil duit tu,,,nie fb saya,,tolobg bgtau kat sane k udin_rina92@yahoo.com (sollehuddin moharam)

    • duit xde dah die amik 1k,, trus g kpdnhep n die suh try cancel brg,, kalau die xnk bg balek duit wat laporan polis n wat tuntutan tribunal,, tp die ckp die akn bg cek 15.7.2012 nie,,,janji brg xdgunakan lg,,,boleh pervaye ke die ckp mcm tu??ke nak trus wat tuntuan tribunal tuh???

  28. Huhu nampaknya saya pun dh terkena.. ari sabtu lps kt giant warta kajang.. modus operandi dorang sama sebijik ngan apa yang dicerita kt comment2 kat atas ni.. Drg suh tulis nama kt coupon.. dpt shopping bag.. pastu bg lg 1 kertas suh koyak.. koyak2 dpt la induction cooker+water filtration vaccum+100 voucher…Bebudak tu kemain lg la promote n segala bagai..lama2 kena promote+pressure, sy pn ckp la setuju..plus mmg dh lama dok teringin vaccum camtu.. xde credit card..dorg suh swap debit.. ms tu tetiba je terasa cam x brape best sb dorg tanya psl duit dlm akaun.. so sy ckp la xde duit dlm akaun bank tuk debit card, tp ada kt tbg hj..then dorg ckp leh wat sistem booking dlu nt isnin leh trnsfer dr T.H ke akaun tu.. pastu sy byr booking rm100.. ptg td bdk tu ada call tny bila nk amik brg.. sy ckp belum trnsfer lg.. sebabnya:
    1) mlm tu bila blk umah citer ngn kakak..dia ckp “bodoh la ko ni.. sng2 je kena tipu ngn org..tu namanya scam..ala2 gores ngn menang..” ms tu dh ada doubt..
    2) msk office ari ni..citer la member.. dia pun cakap “sah ko dh kena tipu..pastu dia bantai gelak”..
    3) nk balik surf tenet n tanya pakcik google pasal produk n company ni..
    And.. in d end sy berakhir ngan tulis reply comment kat sini.. huhuhu… frust n bengang giler rasanya.. ada x sesapa yg penah byr dep rm100 n fight kt KPDNKK n dapat balik duit tu? Boleh bantu x?

    • mady … urm seller sape ek?? and ade pegi minx balik x duit dep tu??? saya ade kwn yg kwn dgn kje situ… sy x rapat sgt dgn bdk2 keje tu.. kang sy plak kene beli.. huhu.. tp kwn sy kwn dgn bdk tu..

    • sma…sy pn byr deposit rm100 jg. blk rmh bla hby kta x pyh beli, tengok kt bwh resit,’ DEPOSIT NOT REFUNDABLE @ WANG CENGKERAM TIDAK BOLEH DIPULANGKAN’ siap dgn sy pn sign pla… huhu..betapa hancur luluh perasaan ini bla kna tipu

  29. hmm..tekejut n dah xtau nak ckp pe ntah psl ni..br td mak sy ter’kene’. cerita same je dgn yg atas..duit kt rm3000 da jalan..de 1 masalh. td die dah amik duit kt atm mak sy, then die suh g jmpe die blk dlm 3 hari untuk isik borang.so skng ni, ptt x kami g isi borang tu..? mcm mane nak buat tuntutan tribunal tu?tolong sy

    • hari dah terkena…. 1000 dah terbang…dorang swap debit card selepas dpt voucher 1000.00. diskaun lg sbb nak byr. cash….disebabkan stok tak de dorang nak bg dapur brand lain..saya agak pelik…warranty card dorang dah bg. takde nama roset pon… so sekarang tak ada apa produk yg saya terima….. nampak gaya esok kena buat sesuatu….giant bt caves

    • borang yg dieorang suruh isi tu utk pulangkan duit yg dorg dah amek kt atm card.. and dorg nak apply installment card (ansuran) then dorg akn pulangkan duit yg dorg amek kt atm card tu melalui check…

  30. sape2 yg da terkena sila buat aduan kpd kem hal ehwal pengguna secara online wwwkpdnkk.com.my. Insaalah duit akan dipulangkan. Gunakan kuasa anda sebgai pengguna. Benteras jenayah penipuan ini.

  31. aritu sy dah g kpdnkk wt aduan, n drg da kol ofis die. skng ni drg janji nak pulangkan duit mak sy blk hari selase ni..hopefully dpt, kalu xdpt, sy akan trus proceed wt police report n rujuk semula ke kpdnkk

  32. salam…saya pun nak berkongsi benda yang sama gak…mak saya pun terkena gak cam kamu semua…nasi dah jadi bubur..saya dah dpt agak benda nie akan terjadi pasal barangnya ada yg rosak…kita call suruh datang tgk sampai skrg x dtg2….dorang skrg dah pki nama company lain KITZWARE (M) SDN BHD….SEKARANG TENGAH WAT SHOW KT TAMAN SRI MUDA SHAH ALAM…KT ECONSAVE DEKAT PETRONAS…

  33. mg lepas saya dah tekena. tak dak niat nak bli pun brg2 tu pun. saya dpt kupun potongan 40% dan free 1 brg dibwh RM3500. maknanya dpt dapur percuma. selps beli 1 brg lain dgn ptgn 40%.Maknanya RM1800 utk dua brg. Bila cakap x ada duit promoter tu minta bayar down payment RM50.
    Blk rumah terfikir plak aku kenapa brg kat situ semua lbh RM3000. Terfikir lak takkan vakum pun mcm tu tg. Selama ni aku nak beli apa trus beli kat kedai elektrik yang bercambah kat alostar ni. Kenapa hari tu aku jd bodoh pada seblm ini dah beratus kali kat situ aku tak respon pun pelawaan budak melayu tu.
    Selepas semg aku p minta balik duit aku. Mula dia nak putar jg tp bila angin aku pun dah sampai cepat2 supervisor dia bayar balik. Aku ambik duit tu terus blh.
    Sama2 la kita ingatkan jiran2 kita, kwn2 kita kalau berhajat nak beli brg apa pun beli la kat kedai yang secara adil menawar harga lebih krg sama. Byk jenama jepun yg jauh lebih murah dan quality pun tinggi. puas hati.

  34. ye td br je kne tarik dgn salesmn roset..tp free 2 brg tp kne bli slh satu brg..pelik sume brg hrge 3k n up walhal brg2 boleh dpt dgn hrge lg murah n brand lg..mmm, nseb la x sign n nk je trus adiah tuh…

  35. Assalamualaikum,
    Rasanya mak sy pun dah terkena dgn barangan “ROSET Germany” ni dlm 3mggu lepas, kat Mydin Meru Raya. Beli penapis air, dpt vacuum cleaner dan induction cooker. So nk tnya la, sape2 yg dah terbeli & still pakai penapis air tu, betul ke setiap 6bln ade org dtg check alat tu..??

  36. alhamdulillah…da dpt balik rm 3k kami….anybody yg terkene mcm ni..klu mereka xnak pulang balik duit kita tu…jgn teragak-agak buat aduan online kat ttpm kpdnkk ..yg penting jgn pakai barangan yang kita beli tu..biar je dlm kotak.. AMG italy ke Roset ke…..smpn sampai masa nak buat pemulangan duit anda..Pusat operasi mereka kebanyakkannye Giant btul2 dekat counter cashier…pekerjanya budak2 lepasan spm & orang mude belia ..and mostly are malays….please warn everybody..nak raye ni lg giat mereka ni cari mangsa..

    • HI
      sy baru je tertipu dgn roset germany,
      saya nk tanya lebih detail macm mna untuk dapatkan balik duit yang kita bayar tu.
      boleh x sy dapatkan fon number (naifsungguh says) untuk saya bertanya lebih lanjut lagi.
      ataupun cik boleh hubungi saya di ainzattais@yahoo.com / 0178049868

    • Kalu dah terguna mcmana ye? sbb mula2 tak espect yg brg ni tipu so sy nk tau jgk betul ke microwave tu blh msk mcm2 sy pun try la guna dlu…tp mmg hampeh..msk hape pun semua x menjadi…

    • Da berapa lama beli ye? kalau baru lagi dalam 7 hari , bersihkan balik dan bungkus semula macam baru. buat report kat tribunal. Resit jangan buang.yang penting mula-mula pastikan syarikat tu wujud. boleh check kat ttpm pny pejabat tu.

  37. salam…sy pun terkena dgn taktik2 mcm ni..baru jer semlm kt mydin mall k.trg.. sama jer dgn komen2 kt atas tu..org yg ke 8 lh bertuah..cam2 lg lh.. btul lh..smua pekerja melayu..toke cina. dia try swap cr crd tp x ckup balance..dia bg lh cdngan transfer balance lh..apply cr crd hlbb leh byr ansuran slama 36 bln rm90/= sebln.. dia ckp byr cash lg senang x pyh pkr psl hutang.. diaorg mmg pndai ckp..sy dh set dlm hati “jgn terkena…jgn terkena…” …..tup2 terkeluar jgk dep rm200 tp sy mtk ambk dulu multi cooker…(hadiah kalau byr cash..).. hr ni janji dgn diorg nak dtg blk..sbb bli induction cooker (rm3388) minus rm100.. hadiah lain microwave oven, air purifier.. bila search blog ni bru thu betapa ramai nyer yg terkena..mslh nya org melayu yg plng ramai di tipu.. so bila dh thu camni & rasa x confident dgn jenama ni..hbs kt cni jer lh..at least burn rm200 tp dpt multi cooker..rugi ttp rugi rs nyer..dia ckp cooker tu hrga rm299..tp confrm x smpai pun hrga tu..gerenti mark-up hrga.. iisshhh..rs fobia lak nk gi shopping2 complex ni…

  38. sama macam saya, hari ni mase kuar dari giant plentong tetiba org melayu kita pnggil suh isi borang amik mug percuma, lepas tu 3 orng awek promote barang AMG Italy, 2 org mengandung, dia bagi kupon suh buka katanya kut dapat vocer 100, tetiba dapat dapur halogen cooker n air purifier percuma bila dicampur dua-dua harga cecah 6ribu lebih bayangkan btapa gembiranya, yg promoter plak buat2 terkejut macam tak percaya,tepon bos dorang n cakap yang kami dapat barang u percuma tapi kena amik barang dorang yang harga 3k lebih… amik ic n kad bank aku nak chek duit kendian kate dlm 3 minggu duit masuk balik dalam bank aku.. perhh macam tak percaya aku pon terkena. waa. tolong aku wat aduan…. tolong sape2

  39. Assalamualaikum. Mak saya baru terkena tadi. balik dari sana terus google menda ni. dan jumpa blog ni. barulah tau cerita sebenar disebalik ‘lucky’ konon tu. Haih. dapat 4 benda dgn harga 2k lebih. tapi dia cakap bank hold dulu duit tu. lepas 2minggu baru diluluskan oleh bank dan dpt cek. hmm. sesiapa, boleh tlg suggestkan apa apa cara tak utk dpt balik duit mak saya? T__T

  40. saya just nak share ape sy tahu.. okay, first.. bende ni sbnrnye batul.. ade law tersendiri dlm cmpny ni..cume yg ramai cakap duit kene sedut la, brg xde sirim la, xdpt duit dep la..tu sume bgantung pd seller..seller tu law yg jenis songlap duit,mmg TIPU..seller yg mmg nak KERJA,duit yg dye HOLD tu akan dapat blik melalui CHECK after installment card tu dapat.. act, yg duit dorg HOLD dr atm card,tp x dpt balik tu sbb SELLER PEMALAS n SONGLAP DUIT.. ade seller yg betul2 ikot procedur, duit yg dorg hold dpt melalui check..n if ade byr dep sbb dah x minat dgn promotion tu,duit dep tu MEMANG BOLEH DAPAT balik.. tp tulah,seller yg x bertanggungjawap..n law fikir balik pon, beli baju kurung ke tudung or whatever la,mmg harga mahal ckit la dr kilang… nama pon biznez,law x mne nak sara idop..okay, mcm yg beli atas induction cooker free cookware set 21 pcs, just rm1800.. if beli stainless steel 1 pcs dah rm5++..n tgk kt AL JABBAR pun, 1 pcs induction cooker dah rm 2500..cume law nak beli, cek dlu brg ade sirim or not… jgn lah maen amek je… ble kne tipu, dah… sume kne cop penipu… betul x? tu depends pd kite…law brg ade sirim,harga pon ok,waranty ade, if kte cek dr awl.. xde la kne tipu…ni x, ble ckp cra mcm agak sme je… ckp tipu…gores dan menang la..koyak dan menang la.. induction mmg ade yg tiruan n ori… test dlu bru amek..okay??? n psal taktik,.. urm cmne ek nak ckp… urm…. tu mgkn cara nak lariskan barang…. law gores dan menang tu duit kene sebat tp brg xde.. betul?? sbb dorg ckp dpt rumah banglo la, motor la,kereta la n brg pon xde dpan mte…mcm cmpny ni brg dpt on the spot..b4 ambek kne mke sure dlu la yg ade sirim..n cra bayar ade 3. 1-cash 2-credit card 3-installment 4-deposit….haa.. law yg dah byar cash, so mmg duit byr on the spot brg pon time tu dpt gak kan… 2-just swipe gune crdt card ikotsndri nak wat brpe kali byr brg pon dpt… 3-dorg swipe atm card,hold duit tu, ble installment card yg dorg apply tu, duit mmg akan dapat.. tp 2 cara,,cash n cek.. tp biasanye cek.. n brg dpt mse tu gak… 4- deposit sbb biasanye cstmer bwk blik brg cume byr deposit rm 50 n bwk brg lari terus… hurm….npe ek xde yg seller nak wat aduan kt polis??? xpe… dorg terpaksa tanggung rugi..dorg wat law baru,dpt buat installment card bru bwk blik brg…n dep tu dpt blik.. nak tnye ape2 lg??

  41. Td my mum ngn i pegi pasaraya cmart..after dah bli brg..sj la tgk cm berminat ja dapur elektrik 2..pas2 pas org 2 promot mcm2..dia suh buka kad yg dia bagi 2..my mum dpt rm50 voucher n i dpt rm1000 voucher..pastu org 2 cm xcaya i dpt..siap cll dia pnya hq tnya..org hq pon siap ckp ngn i lg..dia ckp kad 2 just 10 ja da smpena diorg punya ulngtaun company.kad 2 valid masa 2 ja..pas2 tmbah rm1 dpt hadiah rm3500..i dah mcm pelik dah..ms my mum dok sembng2 ngn diorg i google2 jmpa blog pasai nih..trus cncel nk bli..yg bestnya pndai diorg blakon kn nk kenakan org,.

  42. ouchhh..mil terkena ni la..air purifier tu ngan microwave..xtau bla terkena..berapa terkena..kat mana..tp mai umah dia tgk benda dh ade..xde la sy tanye ape..ari ni baru tau..huhuhu..microwave dh bg sil..air purifier bg sy

  43. salam.aku pn telah menjadi mangsa la vida bulan lepas..alhamdulillah da dapat balik duit yee..kepada sesape yang da jadi mangsa,memula sekali korg g wat report polis..pastu g tribunal kpdnkk..nnt org tribunal tu suh kite kasi satu surat aduan dan dakwaan kt org la vida nih .time tu korg tunjuk kt mamat la vida report polis n surat tribunal..tanya kat dia,nak bayar balik duit or setel kat mahkamah tribunal…kalo dia nak bayar balik,amik duit cash,jangan amik cek..tapi kengkorg jgnla bukak lg barang tu..kalo still tak bukak diorg blh pulangkan balik duit kte tu..mmg aku serik da kot nak beli brg yg ntah ap2 jenama ni..beli jela kt kedai.

  44. saya hampir terkene…dh bayar pun RM100…coz mmg nk cr induction cooker…kebetulan ade just tgk2..pastu diorg terus bg voucher n suruh koyak kan….than i tgk brand ROSET..tak pernah dgr langsung brand niii….yg excited sgt konon dpt free gift oven n vacum…strategi yg sama byr dulu nanti die akan masukan duit aftr 2mgu…sy tnye lg masa isi borang..kenape borang ni mcm main2 jer..xde detail langsung..lps tu diorg ckp xpe kak ni borang sementara jer….hemm nasib baik saya google brand ni..klu tak lesap duit 3k…mmg plan nk pg amik esok….tgk brand je dh mencurigakan….nasib baik selamat….

  45. Dlm dunia ni bisnes mna xmau untung..kite x leh nk slh kn mereka…kite sndri yg slah sb terlalu pk tamak dgn taktik bisnes mreka..bg sye brg mreka pun ada waranty kn..so xdak mslh jgk ..bisnes mna xdak tktik..suma ada..cuma untung x untung je..tpi klau brg psar kite bleah plak bli wlaupun xdak warnty..pelik2…tpi nk buat mcm mne kn..owg melyu kita mudah terpengaruh apatah2 lg bli dpt murh n ada yg percuma lg..tgk cina..ssh nk kena mcm kte..sb ape sb mreka pk dlu n x dak sikap tmak mcm kite ni…sye pun da terkena mcm ni..tpi bg sy la sy puas hti jugk sb dpt 4 brg n kna paid rm 3288..da pkai 6 buln da..ok jugk xdak mslah lg pun..cuma bila pk2 blk memng la rsa mcm kna tipu tpi nk buat mcm mna da sy ada jugk sikp tamak 2 huhu..so kte kna la beringat lpas ni jga2 la sme..xleh slahkn mereka yg nk cri rezeki kat luar 2..cuma kita dri sendri ja kna beringat selalu…

    • BETUL…SY STUJU DGN APE YG PUTERI SAYS CKP..KITA YG SAKAH SBB MUDAH PCAYA..TP…NAPE NKSLHKN DIORG..BRG TETAP DAPAT..BKN XDAPAT PUN..BTUL…KALO XDPT TU LAINLA..NK MGAMUK PUN XPE..

  46. Kawan saya pun terkena juga.kat giant pelentong JB.hati2 dgn taktik kotor mereka.yang pujuk rayu tu budak melayu Dari kedah.jika ada yg kata dpt Mug free ckp Mug kat rumah terlebih byk.mereka pujuk dan pujuk spai kite x tahan .jln terus

  47. salam semua…baru je tadi kol 5 ptg 28.9.12 kt BILLION KOTA BHARU…
    same je cm kt ats2 2..cra ye promot…ingt dpt gif trus nk blik la…upe2nye kene dgr ceramah lah…pas 2 buka special kad 2 keping…mula2 x dpt pe2..yg ke-2 dapat 2barang…wow yeke..hrga seme 2 da kt rm6000+ da..cm pecaye je aku d wtnye…mereka main ngn api rupanya…esok “ROSET” kt BILLION KOTA BHARU..TUTUP selama2nye…KPDNKK..

  48. salam, mak saya baru terkena, di Carefour Puchong.geram betul mereka tipu orang tua, cakap nak bagi glass free, lepas tu kononnya bertuah lepas koyak voucher dapat vacuum cleaner plus induction cooker + water filter ( mak tukar dgn microwave sebab nampak water filter tu teruk sgt tak de kualiti)lagi satu voucher dapat Rm 100 discount.Mak saya bayar Rm3099 swipe debit card.Bila dapat barang, bukan brand roset, vacuum brand debrandt, microwave brand onyisama (nama jepun lar pulak).kami semuanya tak ada masa mak kena goreng dengan budak-budak sales tu sebab semuanya kat office.balik rumah kami semua tengok ada barang elektrik dalam kotak.check dapat tau semua barang tu tipu ( buatan china je) .mengamuk kami semua.kami bersemuka dengan budak-budak sales tu, semuanya kata mereka tak paksa mak ambil barang, padahal mak kata, mereka semua dok berkerumun kat mak tak kasi mak lepas.semuanya budak-budak melayu.adik saya sound budak-budak tu ni macam case gores dan menang , tipu orang tapi mereka gores & menang datang ke rumah tapi mereka bukak kedai di Carefour.lagipun kalau benar mereka tipu, mesti carefour tak kasi mereka sewa outlet kat situ.Alahai, jawapan bodoh je mereka bagi pada kami.Sekarang ni mereka tukar taktik tipu lah, dulu gores, sekarang voucher, sama aje menipunya.Carefour peduli apa diaorang punya taktik jualan , asalkan outlet dia ada orang sewa.Yang kita marah kat sini, cara mereka menjual barang tu, memang kita dapat barang, tapi barang tu tak berkualiti dan konon brand German padahal China.duit yg di bank tu banyak benda lain kita boleh beli.kami adik beradik sepakat nak buat aduan di KPDNKK.

  49. Assalamualaikum dan salam sejahtera.Untuk makluman semua,sindiket ini berada di Amanjaya Mall.C-Mart yang baru buka dekat dengan Exit Tol Sg.Lalang.Semalam ketemu dengan sindiket ini.Mereka cuba memerangkap dengan berlakon..kekeke..dari rupa paras hurmm.Budak sabah 2 orang yang lain2 xtaw…bru datang dari Kota Bharu.Sembang kata wat praktikal,bos duk perati wat kerja..praktikal pe setaun..nampak benor menipunya..kahkahkah…sembang2 punya sembang…tahniah anda orang yang bertuah…huh…sorry..meluat dah nak dengar…dah lepas beli2 barang skeet..gi usha2 kat..nampaknya,mmg “ini adalah satu konpirasi terancang”..semua adegan yg kami tadi diulang semula..bnyak gak lar dalam mall tu depa buka booth..

  50. Salam..nie saya nk bagitaw..sindiket tu ade kt Gian Landmark Kulim.Kawan saya baru je kene td..mula2 saya ok je,tp dh lame sgt..saya pn dh x sdap hati..kwan saya plak mcm bersunguh2 nak bli..saya plak xsmpai hti nak larang dia..tkut jgk saya kot2 promosi tu btol..last2 kawan saya bli hometeater yg harga nya Rm3500 dan dpt free induction cooker dan dpt lg satu free multicooker sbb byar pkai Crdt card.saya dh mcm xsdp hati dh sbb cara pmbayaran dia smpai kene apply Crdt card Hong leong bank.Saya rasa xsdap hati,ni balik sya trus google,rupanya2 btol ni semua satu penipuan…

    • saya ngan kawan sya kena kt tesco xtra seberang jaya @ 17.sep.2012..abis lesap rm3099,dh gna duit nk kawen huhu..nk duit blik…

  51. yg dekat C mart tu dia punya booth yg kasi beg hijau tu ke?tp yg tu dapur dia jenama eccomate..bkn roset..so btl ke yg tu?ke tpu jgk…?tlg2 kawan2..

  52. suruh je kwan tu bwat rep0rt kpdnkk, depa ni lembut gigi dari lidah time pr0m0te barang2, xp bila nk tuntut blik wang mcm2 alasan depa bg..ada bdak2 melayu pun makan bgsa sendiri..
    *sy kena kat giant kulim juga, h0h..

  53. Sorry nk mnclah skt sbnrnya apa yg korg smua xpuas hti..korg tertpu dpt brg ke xdpt??? Lain kli bljr tinggi skt.ada dua jns mnusia je yg akn brfkan mcm ni pertma dia xda duit. Tu sbb buat gosip murahan mcm ni. Kedua dia xada pljar. Sbb klau org ada pljarn dia akn fkir ni smua tektik prniagaan,klau anda seorg bsnesman anda pun akn buat mcm ni sbb mna ada org bsns nk rgi,lg pun brg dua percma tu skdr nk trk hti plggan mna ada org nk bli stu brg hrga 3000. Psl byran pula mna ada cmpny nk buat instalment dh zmn skrg ni. Sebb smua mnsia mna ada yg jujur n bleh tpti jnji. Ckp bleh byr bulan2 tp bla dh dpt brg trus cbut…klau bnda ni smua tpu dh lma kna tgkap cwgn roset ni pun bnyk kt sluruh mlysia blum cmpur luar ngara lg..knpa polis pun bnyk bli brg dia,n knpa polis pun xtgkap..klau naik court pun tgok siapa yg mng..tahu knpa sy ckp mcm ni sbb sy org bsnes tau apa tu tektik..dlm stiap bsnes mmg ada tektik jgn igt psrya or org jual tudung skrg tu xda tktik..dorg pun lg bnyk tektik..knpa xpg complain ni. Buka fikiran skit jgn terlalu kolot..klau nk mrh pun mrh la. Sy ckp bnda yg logik. Fikir klau anda sndri ada bsnes mcm ni..bru nk husut fkran or lain..

    • Nk pantun sikit..org ada duit dia akn beli,org tkda duit jgn brdgki..sbb mreka jual brg bukan minta sdkah..lagi stu sy slalu perhti cstmer slalu kurang ajar, knpa ye..mrka ada pksa ke..lain kli klau xnk ckp elok2 biar ada budi bhsa skit. Tmbh2 org mlyu..knpa kaum cina sggup tlong kaum dia wlaupun bkn saudra mra or adk brdk sedangkn org islam smua brsaudra tp tk ada budi bhsa..

      • Btol 2. .csteme skrg kurang ajr sgt. .hari seller2 2 bkn mintx sedekah or maki hamun korang. .tp korang nk belagak sgt mcm byk duit ja. . .

      • Btol 2. .csteme skrg kurang ajr sgt. .hari nie seller2 bkn mintx sedekah or maki hamun korang. .tp korang nk belagak sgt mcm byk duit ja. . .

      • ha9..mrh npk bro..ni tiktik kotor..tipu duit orang..knp x ckp awl2 yg duit tu byr cash brg tu dlu..n lps tu apply kdt card untuk die..knp mula2 x trs terang..ha9..itu 4 syarat u bg..n tetik yg u pakai semua ar dlm wa puya kepala tau..bb aku pn buat ini mcm bisnes dlu..tp smpai ble nk menipu..sgp kau bg ank bini kau n fmly kau mkn duit haram hasil tipu muslihat kau tu..jd darah daging tu bro..lau dr beby ank kau dh mkn duit haram..apa akn jd pd ank awk rsa..bertaubat la..sy x tau awk ni sapa..tp apa2 u krm salam sapa fidel ok..org kuat roset..x kerja s2 mati die

  54. oh no…deposit ku lesap rm 50..boleh mintak balik tak…???at the store teluk intan…roset oh roset…pelik pulak sebab resit dok alamat baling kedah taman semarak..ai yoyo

  55. saya pun baru terkena lepas maghrib tadi. habis melayang rm2000 sampai tinggal rm30 je dlm akaun saya. dah la saya baru nak masuk universiti. terpaksa ikat perut nanti. mereka sekarang berada di Pacific Alor Star, Level 1. Nama kedai : Winner Sales, ada kat sebelah kedai komputer. lepas 2 jam saya tahu saya dah kena tipu, saya terus buat laporan kat kpnkk. harap2, duit boleh dpt dlm masa yg terdekat sbb byk duit nak pakai bila baru nak masuk universiti. sapa2 yg nak ambush ke hape, bagitau la ye. geram sgt2 ni

  56. salam.sy pon ade kisah pasal jenama nie.baru je berlaku 10.10.2012.time sy n mama sy beli brg kt Giant kemaman .lepas bayar 2 tiba2 ade sorg laki 2 bg kitorg baucer free gift(dpt mug) kitorg pergi la n ade sorg laki n pompuan 2 duk skali ngn kitorg bg demo brg2 diorg.pas2 mama sy ckp la x nk tpi ms kitorg bangun nk balik 2 die bg 3 keping kad swuh bukak n satu dpt diskaun rm50 satu rm100 n satu lagi dpt diskaun 40% N DAPAT PERCUMA SATU BARANG UNTUK HARI INI SHJ.then laki 2 buat2 terkejut n keluar dri kedai ckp nk tanye bos die,kitorg tggu la kt kedai 2.then die dtg balik ckp akak bertuah sbb y nie kad first sebelum nie x de diskaun 40% ni diskaun paling byk. pas2 die swuh la beli brg die 2.die ckp rugi kl x beli.kl bayar cash dpt 4 brg then tmbh rm50 dpt satu lagi brg (mesin urut).then time die duk ckp2 ngn mama sy 2 sy text abg suh search psl jenama ROSET nie n jmpe la blog nie.then sy buat2 la pegi toilet n kol mama ckp x pyh la sbb diorg tipu.then mama ckp kt laki 2 x nk. die ckp rugi ni rezeki akak.mama sy ckp x pe la 2 rezeki awk amk la.nasib baik kl x melayang duit.hati2 la buat semua jgn trpedaya.

  57. ni yang dikatakan melayu bodo..yang buat blog ni memang bodo..aku salesman..tapi bukan jual benda ni la..aku jual insurans..cik kak cik abang wei..kalau tak tau pasal buisness jangan cakap pasal buisness..itu adalah taktik diorang..bukan taktik menipu macam brader bodo yang komen kat atas tu..kalau betul diorang ni tipu kenapa masih lagi diorang berleluasa..dah lebih 5 tahun diorang jual barang2 tu..cik kak yang buat blog ni berlagak pandai..yang kredit kad tu memang ada pemotongan bulanan..0 interest..aduyaiiiiii…ni lah orang melayu..bodoh SOMBONG!!!!

  58. Wah..x sangka bila google product ni, page ni yg kuar. baru (hampir2) terkena td. lokasi carrefour puchong utama, puchong.
    mula2 dia explain la psl induction cooker, microwave bla..bla..bla..pstu dh nk balik dia suruh koyak dan menang. tup-tup dpt voucher RM100, free microwave oven n air purifier. yg kita ni pon blur2 la xpaham amende tu. dorg plak buat muka terkejut, konon2 kita la yg bertuah, ade 10 je voucher mcm tu yg dorg kuarkan dlm malaysia ni. smpai call manager bagai sbb kononnya dorg xpenah tgk ape yg sy menang tu. pstu xpyh risau psl payment, nxt year januari boleh start byr..so bln ni smpai januari kira pakai free la.
    nsb la call kwn dulu tnya ok ke x nk beli…klu x call td, agaknye melayang terbang fulus..
    eee..geram betol tgk muka dorg td yg berlakon tu. boleh dpt anugerah skrin!!
    ape2 pon syukur sgt sbb beringat td…berhati2 lah wahai anda semua, mulut dorg ni mmg manis, tp nnt kite yg terasa pahitnya.

  59. Fuhhhhh nasib baik. Nasib baik cash tak cukup utk buat deposit.. Babai lerrr. Nasib baik sempat buat search ni. dapat info. Scam rupanya.

    Minat induction cooker dgn halogen ni. Harga dalam anggaran, macam ok. boleh bayar ansuran…
    bagi kad koyak, sebelum tu ditunjuk voucher macam macam nilai, paling tinggi RM500, rendah = terimakasih. bukak 2 kad tu, satu RM 50, satu lagi RM1000. Mereka macam tak percaya ada voucher RM1000. tapi yang berurusan tu kata nak call pengurus. lepas tu datang balik bagitau ni special punya sempena ulang tahun company (UTC). (masa tu tak terpikir pulak takkan UTC bukan UTS atau CA – bahasa campur2).. kemudian datang ramai lagi nampak terkejut.. (oh gitu rupanya.. mereka). gitu gini… akhirnya … nak kena ada amount 2280 daloam akaun. nak xfr ke AEON.. tapi takde amoun tu. kata boleh tunggu 4-5 bulan lagi utk ada amoun tu dan proses. mintak RM 100 utk booking. tapi takde. dalam akaun pun tak de. sebab nak beli barang. ditanya boleh datang balik ke, Oklah kul 4 ptg ni.

    tapi dah baca kisah2 mcam ni. BABAI lerr. Selamat aku.. terima kasih empunya blog kerana share info berguna ni..

    harga induction cooker mungkin boleh dapat tempat lain:
    http://tumpat.citybase.my/classifieds/halogen-cooker-roset-germany-brand-id-803364
    Dia nak jual RM3288. Voucher RM1000, jadi 2288..
    ada dapat barang free = RM3288 gak kut lebih kurang 1000+ , cookware atau microwave..
    jadi total RM dua ribu lebih gak.

    kena bayar lebih 1000 untuk cooker dari pasaran. compensate dengan microwave. Kat rumah dah ada microwave panasonic.

    emmmm. tak payah teruskanlah.. tambah hutang lak.

  60. Saya pun baru saja terkena tadi 9.00 23 oktober 2012 kat umall tamn universiti johor bahru….sama dengan apa yg puan tulis…say pun kata hubby nanti marah….so blah dengan gelas pecuma…

  61. As salam….
    Just nak share dgn semua…. suami saya pun kena jg pd 14/10/2012 di c-mart changlun. sedar pun bila dia cite kat saya dan saya minta dia tunjuk resit sbb dia kata bdk2 tu minta kad atm (bankcard) dia utk check balance (ada ke blh check duti dlm ac org). rupa2nya diaorg dah transfer duit dr ac suami saya. keesokannya saya terus report pd tribunal secara online setlh terbaca kat blog ni. so, kpd sapa2 yg dah terkena, saya nasihatkan buat aduan segera. attach sekali resit pembayaran or apa-apa dokumen yg berkaitan. yg paling penting….jgn buka or guna peralatan yg dpt tu.

  62. salam to all…aku dah terbeli dah setahun dah…masa beli tu macam terpukau jer….mcam mana nak claim duit balik…macam mana report yang korang tulis kat kpdnkk…ajar la kami…

  63. Ya Allah!!! mmg betul la,cerita kita nk sama!!! saya koyak kad tu dapat RM 1000..dia call bos dia,ckp bnda yg sama gakla! dia kata kad niy 6 sahaja dlm Mlaysia.. sy dah bayar deposit RM 100 dh..huaa..nnk balikkkk duitt!!!

  64. salam semua.. aku nk berkongsi ckit tentang koyak dan pura2 nmpak cam kita la yang paling bertuah skali kat malaysia ni… smlm 2.11.12 (6pm) aku dan wife dtg ke giant nilai dan promoter memanggil wife aku dan mengatakan ” akak nk beg free x… akak isi form ni dan koyakkan voucher ni.. mana la tau akak dpt barang free ke..” dan mcm biasa la.. promoter buat cam terkejut sebab dapat induction cooker + water purifier + Rm 100 Voucher.. harga 2 barang tu da cecah lebih 6000++.. pastu kalau nk barang ni dgn syarat kena la support 1 barang.. maknanya kita kena la beli barang dia sebiji baru dapat yang free 2 tu.. saya mula2 memang xberminat.. ttp terasa mcm menarik je barang2 ni.. katanya teknologi german la… apa la.. last2.. saya pun terkena gak.. dgn beli satu barang foot massage.. harganya RM2988 – RM100 voucher = RM2888, masa tu dia kata bayaran ansuran selama 36 bulan selepas 45hari dengan harga RM 80 sebulan.. lepas swap kad kredit.. da tertulis RM120 sebulan.. da masa tu terus terkena,.. kata tadi lepas 45 hari tp sesaat saja da tolak duit… hampeh.. pastu balik la… bawak barang bagai.. sampai rumah terus cari pasal barang ni dalam internet.. tp xjumpa2.. last2 masuk blog ni.. dpt info terus saya call balik.. saya nk cancel.. amik balik barang ko ni.. aku rasa da tertipu ni.. ” katanya abg da beli mana boleh pulang balik.. bukan tipu abg punya.. barang ada maa…” aku terus letak fon .. call maybank card center.. tanya mcm mana nk cancel bayaran tadi.. katanya merchant yang jual tu kena cancel dari bank dia sendiri baru leh terbatal.. terus aku g giant jumpa org cina tu terus.. “aku nk cancel barang ni ko kena pulang balik duit aku.. aku tau ko boleh terus cancelkan sale ni.. .. then dia cakap ok.. dia akan pulangkan.. tp pada esoknya” sebenarnya orang yang menjual , dia juga boleh cancelkan pada masa tu jgk.. tapi kena cepat la.. jangan tunggu duit da potong baru nk cancel.. tadi aku da dapat resit VOID SALE.. kira mcm aku xde beli pape kat dia.. Alhamdulillah sebab adanya blog ini.. lepas ni xkan percaya lagi orang yang jual barang kat luar giant tu.. Terima Kasih MAMA Wafi..

  65. saya pernah terkena dahulu…..dh bape tahun lepas ye….urm kalo x silap tahun 2009 gamaknyer…saya terkena di Giant Kinrara….lepas beli baju baby..tetiba ada sorang budak pompuan nk bagi beg mesra alam…percuma katanya…then dia tarik saya ke satu tempat….kat gerai promosi dia la…ape ke namanyer saya pun dah lupa….dia pun bagi satu kotak ..tp dia yang buka kotak tu…tetiba dia cakap “akak dalam kotak ni ada voucher la…ramai yg dapat kotak ni tapi xde pulak voucher yang semahal ini”..katanya…ouh!..dalam hati saya ckp ..mak aii ni kes gores n menang la ni…be carefull….tapi layan je la…yg kelakar tu..siap tipon hq la konon…nk sahkan voucher tu…n ada pulak member2 dorang yg support statement …”bertuahnya akak”….huhuhu saya tepis punya tepis…sbb mmg saya xmo pn barang tu…tapi dorang punyer ayat mengayat hati2 la ye..mmg kalo x kuat mmg kena jerat punyer la….at last saya bayor je la deposit RM50.00 baru dorang lepaskan saya…camtu pun boleh kan?…tp kes saya ni barang xde stock katanya…nnt dorang tipon n hantar barang kemudian….iya kan je la…dh tau mmg dorang nak duit je….kira terkena jugak kan?….tapi x hingat pulak kalo dorang ada minta kat atm n swap…ade ke?…lupa la…sbb sampai hari ni ..xde pun dorang call n hantar barang kat umah…alamak tetiba jadi cuak pulak..jenuh cuba ingatkan balik ade ke dorang swap card atm saya 3 tahun lepas……adoyaiiiii! ade ke…ade ke?….

  66. Sekarang ni mereka di Carrefour wangsa maju. Sy hampir2x terkena pada hari ahad lpas (4/11/12)…ttp Alhamdulillah hubby ada masa tu..hubby yg perasan itu satu penipuan.mula2 kata nak bagi gift, tapi lps tu lain pulak..sedih betul, promoter kebanyakan org melayu..Moga Allah beri kesedaran pd mereka.Tak berkat rezeki hasil dari penipuan..

  67. salam…wa bru je terkene,dh byr 1k.sme je peragai…menipu…mereka2 smua ade di mydin nusajaye JB…jom esok p tibai mereka2 tu yg kurang ajar…menipu…MAN77

    • Yeka. .korang ni pkai 0tx skit lar. .dorang xtipu lau dorang tipu kite xkn dpt brg. .npa aqu ckp mcm nie coz aq dah beli and lau aqu beli kt tmpt lain pown sama je. .biase la bisnes
      Mana xd tektik. . .Dorng pom0ter kite csteme lau unt0ng bg kite beli jela jnji brg okey and dpt smua. .Kite xley langsi sgt

  68. Sy pn nk share… Skrg ni dorg kat giant u-mall taman universiti skudai. konon2 nak bg pree gift. pastu duduk2 sembang2 bagi dua kad suruh koyakkn. sy dpt 100 n hubby dpt yg limited pakage. katenye btuah.. tp mase tu xtepikir plak kn nk kena tipu. dia mintak kad bank cimb hubby. nasib baik dlm bank mase tu ade 300 je.. die swap 200 dr acc hubby. tp bila balik rumah terus review kt internet. rupanya ramai yg da terkena. so deposit 200 tu kirA hangus la..sbb da sign kt borang tu yg menyatakan deposit xkan dikembalikan klau xjadi ambil.. xpela.rezeki diorang.. so yg bace ni hope jgn terpedaya..

  69. diorang tak tipu la..taktik sahaja..brg berkualiti sebab dah disahkan sirim..bkn china made punye..saya pun terkena jugak tapi saya ada pergi cek dekat sirim dan betul2 ok..

  70. saya bru terkena tp saya nak comment ckit tentang u all mang 2 tektik diaorang coz nak tarik minat kta coz klu diorang xcter sal brg diorang kte pon xtaw dunia skrang ny daa moden.. saya mang puas aty dengan layanan mereka memang best jauh lebih baik dari beli kt kdai mcm nk xnk jew lyn customer dtg…///

  71. brg2 diorg disahkan sirim la..sy dh terkena dan sy sendiri pergi cek dekat sirim…memang ada..so barang diorang bukanlah cap ayam..tu hanyalah taktik berniaga saja..

  72. Salam, ada kwn sy pn brkemungkinan besar ditipu gak dgn ni. Tumpang tanya, apa tindakan susulan kita? Adakah kita ada hak utk dptkn balik duit kita yg ditipu? Perlu ke buat report?

    Thanks.

  73. saya pun baru tkena…..masa tu jln2 cari barang kat kedai berhampiran Mydin Dungun. Sampai depan mydin tu ada budak muda…..gaya mcm baru lepas spm…..nak beri mangkuk free….ingatkan beri saja rupa2 nya ada sebab….dia suruh koyak kad….tengok2 free 1 brg dan 40% diskaun satu barang lain. Budak tu pura2 terkejut dan call boss….katanya sayalah antara 10 orang bertuah di Malaysia….Bila tengok harga brg ru rm3 lebih……rasa untung pulak…..nak terkena katakan…….dia kata boleh bayar ansuran…..dia pun mintak cash rm1852 …harga selepas diskaun.Sauya mcm orang bodoh terus bagi dan ambik terus dari kad ATM…..dia pulak ada alat untuk keluar duit. Resit dia bg kat kita. kira mcm bayar cashlah….walau kita minta ansuran….katanya duit kita keluar tu di sambung ke bank negara sebagai jaminan, bila kita dah bayar ansuran pertama….duit tu akan dapat balik…………….Barang pun dia bagi bawa balik. saya pilih dapur free….sbb lama nak beli dapur elektrik….dan air purefire. Balik rumah suami marah sbb kata saya ditipu…..dia pun terus call ke pejabat syarikat tu…..syarikat tu wujud……dan dia dimaklumkan syarikat tu dah lama…..dia kata saya boleh check melalui bank bayaran saya tu……dan ansuran saya tu tiada interest…..tp sy dah bayar cash,,,,,,apa nak kata dah nasib…………….nak pulang…. brg tu say dah guna………

    • saya pun terkena.masa tu baru balik ambik ubat anak, anak x sihat, tiba2 ternampak org buat demo induction cooker, my hubby saja la suruh p tanya harga berapa, pastu diorang mcm layan x layan sebab masa tu tengah ada mangsa yang diorang sedang tipu, pastu ada mamat ni bg saya cawan free n bg kad.dia kata ambik je kad ni n buka, next time kalau nak mai beli leh dpt diskaun, saya kata x pa la , x payah la.dia kata la bukan nak suh beli.suruh koyak kat je pun,,,saya pun tersentap n koyak la kat tu,,pastu bila koyak ada gambar 3 brg tersebut percuma,microwave,air purifier, multi cooker dengan syarat kena beli induction cooker,,dengan mata terbeliak besar dia buat2 la telephon HQ untuk mendapatkan kepastian sebab x pernah tengok 1 kad ada 3 brg.selalu ada brg kecil2 ja.pastu dia bagi telephone dekat saya n saya bercakap la dengan customer services diorang.saya merupakan orng ke 6 bertuah sempena ulang tahun syaraikat mereka.pada mula nya dia x bgtau yg kena beli brg.dia cuma kata kereta kak dekat mana?kak kena belanja saya kfc ni…kak bertuah. pada masu tu baby saya dah buat hal,tp dia berjaya pujuk baby saya n main dengan baby sampai baby saya suka dengan dia…saya n hubby rasa mcm bler…pastu dia tanya ada kredit card x?kitaorang pun bgtau la ada.pa lagi dia minta kredit card n bgtau nak cek n bank.tp masa tu saya tengok diorang banyak kali dok gores kredit card saya n hubby saya dapat amaun yang diorang inginkan n minta cash dekat hubby rm400.masa tu hubby simpan duit tu untuk byr kereta.tp dengan senangnya hubby p bg dekat dia.total dia gores dekat 2 kad kami dalm rm3ribu..hubby seribu lebih n saya seribu lebih.dia kata nanti boleh buat ansuran bulanan sebulan dalam rm95 ja…
      dah settle angkat semua brg msk dlm kereta, hubby bersuara, habis duit nk byr kereta, tp x pa, dpt banyak brg,,,minggu depan selepas itu saya ke giant kulim.kali ni saya nk tgk betul ka saya ni bertuah sgt sbb x pernah2 bertuah selama ni…saya pun dengan selamba p la serah diri untuk koyak kad tersebut.saya mendapat kad yg saman taktik yg sama digunakan…baru la tahu yg kami ni kena tipu…brg tu kami simpan terus n selam setahun lebih baru sebulan dua ni pakai.baru ja pakai berapa bulan, saya dapati tempah memasak dapur halogen dah merekah.warranty card cari x da pun dlm kotak…so nak buat mcm mana?rasa nak p serang ja diorang tu…segala document pembelian pun ntah mana letak sbb pindah rumah…ini memang pengajaran buat saya n hubby.next time apa pun demo x nak p tgk dah…

      • Orang yang jual 2 org melayu.. malu la.. mmg nk jual brg.. tapi caranya menipu untuk dapatkan duit org.. jawab la kat akhirat kelak..

    • Bukan tipu. .Juz tektik org niage biase ar 2,
      Mana ad org berniage xguna tektik. .hari nie kalau pom0ter2 2 tipu korang semua drog xkn bg brg. .
      Lau korg beli kt tempt lain tgok dpt xbrg time 2? Xdpt punye,
      Bisnes mana ad xd tektik kalau korg bisnes pown xmungkin xguna tektik org jual kuih pown guna tektik ar. . .
      Kita jgn rase kne tipu ataw pown ckp owg tipu lau tipu korang xkn dpt papew dr mereka . .coz tipu btol x?
      Korang dpt pas 2 nk ckp yg bkn2. .
      Korang kne igt korang pown bkn xtipu org. .bile korang kne tektik ckp la pom0ter2 2 keja tipu org mcm la koran. Bgun and perfect. .xd org kt atas muke bumi nie perfect and jgn suke c0mment org mcm2 kalau btol d0rang tipu xpew ar korang ckp tipu!!!nie owg elok2 bg brg serve okey pown nk wt cte yg bkn2 kt bl0ck enta papew ta korang nie. . .

      • kamu nie slh sorg dr promoter dorg ke ? taktik dorg sama mcm gores & menang, pas 2 ckp byr ansuran tp mntk debit kad / kredit kad pelanggan n terus tolak abes duit. x tipu ke namanye ? kamu nie bdk lg, blum phm kot. perniagaan dorg x slh tp cara pemasaran menyalahi undang2, lapor kt tribunal dh sah2 menang pny kes mcmnie. brg mmg dpt tp dlm hal nie, brg dh jd perkara no 2. yg buat pelanggan x puas hati bila dpt tau kena tipu dr segi harga, jaminan kualiti, lebih2 lg lakonan yg dorg buat ala2 terkejut beruk 2. x berbaloi la brand dorg yg ntah dr mne dgn harga cecah ribu2 dik oiii.

  74. salam…. saya pun dah tertipu tak sangka akan jadi kat sye….peliknyer kater tak kena bayar tapi kenape mesti amik duit sy dan keluarkan duit sy tanpe izin…tau2 da rugi n barang yg lain die amik smua bawak balik sbb suh tunggu 2 minggu baru boleh claim barang…Pelikkk2 nampak sngat tak dpt duit amik barang kalo ade duit hmmm jawapanNyer padan muka…. hmmm Nasib2 melayang gaks la wit…

  75. Saya pun dah terkena siang tdi dkt NSK Sentosa,Klang,Rm 2k sebagai jaminan…katanya selepas proses selesai minimun 2 week wang jaminan akan dikembalikan,saya pilih 2 barang microwave & percuma dapur elektrik…memang rasa tertipu selepas balik rumah…..

    • Samalah saye terkena kat nsk klang.i buat aduan at tribunal n report polis.barang antar kat sirim n chck rioanye sirim x approve.plug je diapprove n ade label.ikut syarat sirim n suruhanjaya tenaga badan kelengkapan elektrik dan plug diwajibkan ade label.ini bukti yg cukup kukuh.atlast dah dpt blk semua duit sebelum hearing.klu betulsirim approve nape tkt nk msk tribunal.nie konfem brng cap ayam!

  76. Xkisah la nak kata tektik..tapi terus terang cakap, diaorang menipu sebab boleh bayar ansuran bulanan, kalau miss 1 bln pon xpe.. last2.. ambik duit org.. Cash plak 2.. Barang siap campur2 lagi.. jenama apa entah.. Kalau ambil deposit tanpa rela, apa kes.. Kurang ajo.. Budak2 melayu n islam plak 2.. Mau jadi apa.. Org xkn percaya lagi..

  77. Can i ask something….
    My mother have meet a halogen cooker…they ask my mother to open a voucher …the vocher inside include RM1000 but they say to my mother that she need to buy one of their things…
    After that ,my mother say ok….they also said my mother is very lucky….but they say to my mother need to buy one of their things and they will give a halogen cooker that RM3399…tHE NAME IS La Vida….i confussed….i need to buy it or not because my mother already give a deposite…..
    Please Reply me as soon as possible…

  78. Sya xtau la dh tkna ke blm.sbb td sya pg tesco sungai petani.pas 2 biasa dpt voucher 40%dan free dpr elektrik.pas 2 untk dpt dpr pecuma sya kna bli brng.so sya plih hometheater.and 50 rggt untuk hool sya pnya brng sbb xduit duit 2212.and dpa sammit sya pnya kad bank untuk buat loan.tp sya x stju then dp cancel blk,skrng sya t’pikir plak mcm ne dgn duit dlm bank sy 2 tkut dp ambk tnpa kebenaran saya.tolong sya m’yesal plak.

  79. Salam..saya bru sja beli bedalah smua tu tadi…(halogen cooker, massager, purifier, vacuum, home theatre, microwave & multipurpose cooker) yg belinya vacuum & massager kot klu xsilap…cerita2 nya sma la mcm komen2 kat ats ni..
    Saya ada tnya harga kesemua brg tu kalau ikutkan harga betul berapa ringgit..jadi dorg pkai kalkulator la tambahkan smua harga barang dan jumlah keseluruhan RM 17k++ ..
    Saya xmau cakap bnda ni mnipu ke apa ke..cuma nak tahu betul kah harga stiap satu barang tu apabila ditambah dgn smua brg lain yg saya dapat tu harganya cecah smpai 17k++ ??

    Salesmen, i need ur comment…
    Public, need ur comment too…

    Tqvm…
    (Customer at Tesco Sungai Petani)

  80. Salam sye dh trkena juga….cerita mmg smela…skng ni sye byr pki kredit card n dh cll bank. ..bank gtau mmg bank dj byr kt syrikat tu sye byr bulan 133 selma 18 bulan..ape yg sye bca komen2 di atas ada yg ok n ada yg tidak…juz nk tau je brang tu kualiti ke tak…n sye mmg tk gne lg brg2 tu….cmner nk dptkn semula duit kite….tolong sye…

  81. sy pon kne tipu…awl buln jan 2013 bru ni d carefour shah alam…2brg percuma..dapur elektrik dgn penapis air..tbe suruh beli mcrowave oven hrga 3888…diorg pn mntk kad bnk n krdt kad kmi..dt kmi sbyk 3888 diorg dh ambk dr kd tu..tp diorg kte dlm mse 2mgu akn ad blk duit tu dlm akaun kmi..n start bln 3 ni,kmi kne byr ansuran rm91 buln2 di cimb bnk..tp ni dh 2mgu lbh,lgsg xde..mmg sah kmi kne tipu..kmi kol org tu xdpt2..dh tkar numberagkny..mcm mne ni nk bt aduan…tolong lah…ad spe2 taw nk bt aduan kt mne…

  82. Saya pun terkena juga kat Tesco Kulai pada 11 Jan. Mereka guna taktik sama bg gelas percuma. I & hubby ingat memang betul2 lucky sebab terus ke Tesco lepas sembahyang. Sekarang nie mereka jual barangan ‘Kenzo’ pula. Tapi kat display ade la nampak ROSET Germany, AMG Italy. Kami terkena hampir 5K. Hairannya kami selalu tak gi shopping kat Tesco, shopping kat Tesco bukan la byk sgt tapi kat mereka tu la kami shopping besar-besaran. Ada budak india tu siap mengaku dirinye agen CIMB & tunjuk details customer dia. Keesokkan hari tu baru terserempak dgn blog nie & beberapa blog lain. Isk,geram betul la… I dah pergi sana dgn hubby marah mereka cukup2, i dah ade photostat IC dia orang. Husband kata memang salah kita, tak siasat dulu. DIa suruh biar je, tapi i nak buat aduan kat KDNKK and nak report kat CIMB sama. Sebab dia mengaku dia nye agen CIMB and boleh uruskan payment 36bln iaitu EPP. Habis tu dia swipe credit card, then baru dia col card center. Then dia bagi tau, EPP sudah tak de. Suruh kami bayar hutang credit card cam biasa, isk. Merompak terang2 depan mata, tapi tak nak blh buat ape2. Semua kata sana tu pandai bohong & pandai berlakon, siap col boss depa tanya betul ka nie nak bg free. Drama mereka memang 1st class! Settle semua mereka ambik gambar, lepas tu minta belanja KFC pula. Sampai hati depa nie, dah la memperbodohkan org, muka tebal minta belanja KFC pula. Tak hairan la ade org balas dendam and depa nie jadi macam mati katak.

  83. Salam.i’m from SUNGAI PETANI,KEDAH..sy pon mcm dah kna tipu hr ni..geram bila dah bc smua comment kat atas..sy kna tipu dgn brgan KENZO JAPAN…Induction Cooker…Pas bkak voucher tu sy dpt 1. RM 100 2. RM 40% brgan + FREE peralatan elektrik dgn harga RM 3500 ke bwh..mula2 mcm best je..mb ini akibatnya X TNY SUAMI dulu,main redah je..sy pun punya happy dgn tanpa was2,sy plih brg FREE TU Induction Cooker,lg 40% sy pilih nak Microwave Oven,lpas potong dgn hrga brg tu,harga sebenar dia RM 2032..rs menyesal sgt2,deposit dah byq…mcmana Imah???nak cancel mcmana??

    • berlaku di which sp tesco?? pi cari tesco manager saja, cakap you rasa tertipu, you print out all the internet forum tentang kes pernipuanan ni and show to the manager. You tanya Manager Tesco kenapa ada kes tipuan di shop lot tesco and kenapa sewa lot untuk mereka untuk tipu customer tesco.. Mayb the TESCO manager can help you a bit.
      sebelum you bagi deposit dia ada cakap boleh cancel dan refund duit tu tak? jika dia ada cakap tak boleh, then susah nak claim balik.

  84. ok laa tue dapat 2 barang free enam ribu lebih kan??? sapa nk bagi..bayar satu barang jaa…pikir2 balik berbaloi laa…i rasa tue bukan penipuan,klu penipuan dah lama ttp kedai diaorang nie…tapi dh 4 tahun beroperasi kt malaysia nieh…i rasa nie taktik sales…tapi salah diaorang tak terang betul2 kt customer tue yg korang marah n cakap nie kes tipu…mana ada tipu barang sume dapat kn???

  85. saye bsetuju ngan orang2.. saye n suami pun dh beli dapur elektrik 2.. sbelum nie saye n suami dh pnah survey harga dkt sugawa 3 ribu lbih tapi x dpt ape2 free ,, then saye n suami jln2 kat tesco terserempak ngan dorg nie ckp nk bgy cawan free n i pun dduk lah… then bile buka baucer i dpt 2 brg free harga enam ribu lebih . so i ngan suami fikir berbaloi jugak beli 1 brg dpt 2 brg free then i pakai kad kredit dorg buat EPP 3 tahun byr.. sebulan cume 88 ringgit saje.. i rase nie salah satu taktik perniagaan … TQ

  86. saya pun dh beli barang daorang nie…saya dapat pakej terhad and dapat 2 barang free rm7000.just beli satu barang rm3000..barang made in japan..untung and bertuah saya hari nie…then bile blik umah saye test barang diaorang memang berkualiti and bagus….terima kasih roset !!!!

  87. salam suma..hari nie jalan2 kat MYdin Taman saga Alor Setar..perghh dengar cita korang ney mcm yg saya dan mak saya tekena r plak… baru keluar beli roti sardin.. dok tengah jalan2,.. Kak2!! mbik gelas ney kak!! free jaa.. kata salah seorang ahli penipu MEREKA… kmi pun stop r kejap.. sbb kna isi borang ..katanya mereka ney buat keja lar… kami pon isi laaa.. sambil isi tu dpa promot induction cooker lar..seronok r dengar depa dok explain kat kita neyh..siap hempuk2 lg induction cooker tuu.. lepas tu dia bg kupon suruh koyah..apa ney?? kami pun hairan.. koyak jaa..koyak2 ada tertulis TQ.. penipu tu kata blik cri MR TONG jala… (TONG SAMPAH)sambil gelak..kmi pon gelak ja lar.. nah 1 lg koyak..koyak2 dy tulis RM 40% brgan + FREE peralatan elektrik dgn harga RM 3500 ke bawah.. waa depa buat hairan gila..kami pon sonok lar… kwn tu buat2 col mcm srius… dia mai2 kata kmi org kedua dpt twaran neyh dripada 10 org.. waa bngga jugak lar..dgn 4 syarat..1.x boley jual ,2 promot dekat org lain,3 bli 1 brg lgi dgn 40% diskaun. 4.tangkap gmbaq .. hmmm lbih kurang 1 jam jugak dok jd pokka dgn depa tuu.. tkena jugk..tp dposit rm50 dh bg dh kat depa tuu.. dpa mintak kat ATM my mother 3 4 kad jugk bawk kluaq..suma tak bole pakai..sebab ada kad yg warna mcm ney bla bla bla… kez warna pon jd keja dgn depa tuh… tektik tuh…hahaha..last2 kad ATM aku jugak yg jd keja.. ada rm10 ja ponn… dia kata ha yg ney bole pakai… pada hal kad tu aku buat lama dari kad mak aku neyh.. aku pon jd pokka jew lar..kez tak tau paa..anggok gelak2… blik2 rumah google tqoz..jumpa r blog neyh..waaa da ramai yg bertuah rupanya..engtkan kmi yg kdua..haha.. btw esok kmi nk p brlakon mcm kmi nk bli..n kmi nk tgok reaksi bdk2 melayu yg tak brapa nk melayu tu lg.. nk luangkan masa dgn depa lg.. skurang2nya dpa tak pngil mngsa terbaru kan.. ok tak klau kita wat report?? begitulah crita kaweeeee… tQ

  88. Assalamualaikum…sy pun ada pengalaman yg dilalui oleh kakak saya sendiri apabila ditipu oleh sales girl yg menjual produk kenzo yg katanya produk jepun…diorang ni beroperasi di Billion Seri Manjung..sebelum ni kite orang adik beradik xpernah layan benda-benda mcm ni..contohnya Roset Germany pernah buat promotion kat Giant Seri Manjung siap hempas-hempas dapur tu..sy ckp kat kakak mai sini aku nak hempuk tgk berderai ke x benda alah tu..ntah mcm mana satu hari kakak pergi sendirian ke Bilion terserempak dgn budak-budak ni..tarik ajak dengar tentang barang diorang..ntah macam mana tersampuk hantu apa termakanlah pujuk kata manis budak-budak sales yg xbrapa nak jernih pada pandangan mata sy sendiri…dpt 3 sampul dua ada hadiah siap buat terkejut siap call2 lg HQ diorang mcm yg lain2 cerita..tp dengan syarat kena beli barang diorang dengan harga RM3+++..ok kakak saya kat dia xda duit kalau nak beli cash..so si minah sungai siput yg bernama ira ni pun ckp boleh bayar secara ansuran dlm Rm90 cmtu,pada kakak saya ok la..monthly bnyk tu xla rasa sngt sbb dpt 3 barang (induction cooker,water filter,microwave)..sebelum tu kakak ada ckp kat saya tentang benda ni sy dah was-was cuba search kat internet tp xjumpa semua blog2 mcm ni (tulah benda nak jadi)…so kakak sy pun kena byr deposit tp dia ada rm500je…punya nakkan duit orng snggup tunggu 3 hari..lg baki rm2788 seminggu kemudian baru kakak masukkan kedalam akaun mybank…minah ni ckp duit ni stay ada dlm akaun kakak cuma kabur sbb ble kta nmpk ada duit nnti kta akan keluarkan…lps 2 3 minggu kakak akan dpt mcm kad astro so br boleh bayar ansuran akan dpt statement mcm bill astro…tggu punya tggu xsmpai..dia dah xsedap hati..hari2 blk keje tnya ada smpai surat ke x..bila call ckp tgh meeting…meeting apa 9.45malam..sy sendiri dah rasa semacam..kakak sy call HQ dia kat alor setar cita ttg benda ni dia ckp itu kira kakak sy bayar cash la…si kakak mmg xpuas hati rasa kn tipu la..suruh Hq dia setelkan depa ckp kena deal dgn si Ira ni sendiri..call ira dia ckp kn tnya supervisor dia pulak…semalam sy ke tempat diorang nak jumpa minah ni xada kata bdk2 yg lain..si supervisor Shen pi meeting kat Alor Setar..kakak bagi kata dua kat diorang ni samaada pulangkan duit atau kami buat laporan polis. Brang yg dapat belum pun pkai dok tersimpan dlm stor..sbelum beredar dari kedai tu sy ckp kat budak promoter kat situ..laporan kat pej.pengguna akak dah buat klau xnak ada masalah sila setelkan benda ni akak akan pulangkan barang..sebelum suami kakak sy msuk cmpur lebih baik diorang setelkan dulu…ckp kat ira pi skolah tinggi2 dulu sebelum nak kenakan org…silap bnyk la klau kenakan kami….kena balik la ceritanya…nama company ni..

    winner sales and services sdn.bhd
    f-20 1st floor,kompleks star parade

    • so mcmne sis, dpt duit balik x ? sy pun kena kt billion manjung jgk, call supervisor dorg Mr. Shin tu ckp berbelit2 je. nie sy bru wat repot kt pej. pengguna.

  89. saya pun hampir terkena dengan taktik yg sama di heritage mall kota tinggi. diorg bertapak di pintu masuk lagi. memaksa2 org. walaupun x terkena saya rasa tetap nak wat report utk selamatkan org lain dari jadi mangsa. nasihat saya sebelum terjebak survey dulu harga barang2 macam tu kat luar.

    • eh sama lah kite. kene kat heritage mall kota tinggi. situasi sejibik macam cerita akak kat entry atas. memula nak bagi gelas then suruh koyak kertas then pura2 terkejut cakap ade 5 je seluruh malaysia macam tu. then paksa2 orang suruh beli. harga tak munasabah. sila report! sokong !

    • jumaat lps da terkena kat heritage mall..da byr deposit rm100..bila blk uma,bru terdetik dlm ati btol ke x bnde alah ni..bila da gugel sume,nk g la mlm ni,nk cancel,agk2 die pulg blk x deposit tu..

      • sy br terkena..byr deposit 300 sbb duit xckp..dia suh byr bila2 masa..xde expired resit tu..nnt dh byr penuh dapat la barang tu.huhu…penipu betoll..dh mkn merebak bnda gini…cmner nk dptkan balik deposit tu..helppp!!!!!!!!!!!!!!!!!

  90. eeee apa punya brand ntah lar… kawe saia ckp pakai 2 minggu dh merekah..mintak waranty suruh hntar p sana pi sini.. eee kompany apakah begini anda??

  91. Pingback: Taktik Penipuan Harga Produk ‘Roset Germany’- Kini Guna Jenama KENZO | Aduan Rakyat Online

  92. Pada 09hb Feb 2013,Saya bersama isteri saya telah di tipu oleh jurujual berbangsa melayu dengan memberi baucer koyak dan menang di NSK supermarket cawangan
    Kuchai Lama. Saya telah di beritahu yang baucer RM1000
    yang dimenangi oleh saya adalah terhad kepada 10 orang pelanggan di seluruh
    Malaysia.Saya telah menjadi mangsa kepada penipuan mereka disebabkan mereka
    kerap kali menelefon boss mereka dan beritahu no siri baucer yang di menangi oleh
    saya.Saya juga diberi 2 kad VIP yang akan memberi saya diskaun hingga 80% di
    masa hadapan.Saya juga layak mendapat kad VVIP dan masuk majalah NONA
    untuk menjadi duta syarikat berkenaan. Lebih kurang 6 orang salesman datang dan
    bergambar bersama kami kononnya nak masuk dalam majalah NONA kemudian.

  93. semalam…saya n kluarga pergi lah mydin rtc gopeng….pas 2 ade sorg budak muda melayu ni kate kt ayah saya pak cik nk cwn free x….lau nk cwn free kne tgk demo sal induction hologen cooker…mse die wt demo die kai jname roset germany….pas abs die wt demo die suh ayah saya koyak 2baucer…satu baucer dpt rm 50 n satu lg baucer dpt rm100 berserta brg free of charge iaitu induction hologen cooker jenama kenzo n vacuum cleaner jnama kenzo…..pas 2 budak muda laki melayu 2 terkjut n cpt2 berlari dapatkn managernye kononnye kate ayah saya org yg ke6 bertuah dpt brg free smpai dua brg tp die bg syrt….nk dptkn brg tersebut kene gne baucer 100 tu untuk bli satu brg dgn berharga 3388 tetapi sudah ditolak dgn vaucer 100 tggl rm3288 kne byar slame 36bln hnya rm91…die mtk ayah saya num akaun kononnye dlm akaun smpnan kne ade jumlah 3288 untuk ditolak smntara wktu slps 3 hgga 4mggu bru dipulgkn blik dlm bnk n tiada charge interest dikenakan….tetapi ayah saya wt kptusan utk membli scare cash….pas 2 budak muda mlayu 2 pn bekata kne byr duit booking dlu rm 100….setelah saya dgr komen2 diatas saya ase ayah saya dh kne tipu tp nsb bek la xbyr cash lg rm3288 cme dh byr duit booking rm 100…adakah duit rm100 yg saya bayar 2 dapat dikembalikan balik atau tdk…

    • soo….ini adalah tetik perniagaan btoi x…setiap perniagaan mesty ada tetik yg tersendiri punya toksah muhung la..korang cube pikir blik tepon yg korang pkai 2 msty kna tpup an toi x,,tp tgok dia kta 1 minit 12 sen kan…tp btoi kan 1 minit 12 cen …klau semua bnda kat dunia ny free …hmm tgok nak buang taik pon kna duet…hmm soO korang x pyah la kecoh2….bab oku pon terkena mcm korang jgak….tp nak buat mcm mna…dah dpa nak berniaga biar ka….barang yg diorang nak jual 2 mmg x slah pun…tp diorang punya tetik 2 x kna…cbab menjanji kan mcm2 tp xtunai kan…..

  94. askum… sya x moh komen bnyak tanggungjawab sbgai seorg penjual/peniaga brgan memasarkn brgan compny dia… nk makan ape oii if xde sale.. yg tu kemne g cabangnya x usah wat penin kepala korg… islam pn menggalkkn perniagaan if xde untung mcmner nk maju… ssh la nk maju cmni oii… harap bantuan kerajaan je la gamaknya…. ak lak dh brkenan sgt benda ni.. agpun buy 1 free two .. bkn by cash instalment pn boleh la… korg kna kaji benda ni dulu.. x berkenan say “NO” je la… x yah nk kondem sangat… skrg pn AEON ezypay pn xde interest .. kalo byo cantik dpt less lg 1/2 years instalment… dpt gold card ag… kalo rsa benda tu keperluan dn korg mampu amik jela kn… if nk wat perhiasan je.. simpan je duit tu wat g umrah ker haji ker,,… hehe :) w’salam

  95. Pengalaman saya terkena di The Store Teluk Intan. Taktik serupa jugak. Barang jenama Kenzo. Deposit RM 50 melayang sudah. Nasib bek aku tak beli lagi.

  96. Ada beberapa komenter kata yang ni taktik berniaga. Maaf terus terang cakap taktik ni akan melingkupkan syarikat2 ni dalam tahun2 mendatang. Kami yang merasa tertipu dan tertindas ni akan bergerak sama2 untuk menyebarkan salah laku ni pada orang ramai. Jangan permainkan kuasa pengguna!

  97. ya..sekarang KENZO JAPAN…packging sama je dgn Roset Germany,AMG…kes kakak saya dah selesai..alhamdulillah selepas beberapa kali saya memeras ugut budak-budak ni saya dah dapat balik semua duit yang telah dibayar..saya ckp nak buat report polis la..kebanyakan yang promote ni budak-budak lepasan sekolah muda-muda lagi..tetapi mereka ni jenis mobile..group yang promote kepada kakak saya dah berpindah ke Penang pulak..waktu nak return barang saya tanya supervisor kat situ macam-macam tetapi cakap macam ular..lain ditanya lain melencong jawabnya…selepas cek yg diberi staf mereka tunai saya terus call pejabat pengguna untuk buat aduan..soal kualiti saya xpasti pulak sebab barang yang dibeli belum sempat diguna…tetapi diorang ni mmg aim perempuan yang datang sendirian…kita xpuas hati bukan sebab duit yang dibayar tetapi ditipu…so berhati-hati..

  98. salam…..saya baru je terkena mlm td lepas maghrib di carrefour ampang, company itarezzo sdn bhd…..melayang la rm 2899 utk water filter brand NEED (carelessnye)…hmm..free microwave oven multifunction brand valerio dan oleh kerana byr guna kad kredit maybank maka dapat pula free set stainless steel brand Valerio yg kononnya brand italy, balik search kat internet…..hmmmmm….jumpa pulak blog pasal penipuan brand arezzo tu….hmm, da start rasa kecewa dah, kenapa la cuai sangat….hmm, pastu bila buka kotak water filter tu ingat nak try pasang sendiri, manual pon xde (apedaaa…) buka kotak micro oven pon same, xde manual n buku resepi seperti yang dinyatakan kat booth tadi, aduhai……bayar pakai kad kredit utk 12 bulan, rm214/month….bila kenangkan water filter yg jenama ntah xdapat dikesan tu, ni yg xboleh tido, esok salesman yg jual tu nak datang umah pasang water filter, memang nak kene bagi nasihat ni…..resit belian n warranty card utk micro oven n water filter tu ade la dia bagi…..tapi terguris tetap terguris ditipu mcm ni….cerita samaa je mcm org lain kat atas tu, dipanggil utk claim shopping bag…tp meleret sampai jual barang, ade voucher rm100 n rm200+free gift. u r the lucky one katanya, siap kol boss utk sahkan voucher tu valid ke x…. (ku sudah terkena….maafkan daku kande…pasni janji xmo pandang promoter2 camtu lg)

    • Akak,tanak buat aduan kat kpdn ke? Sy pon baru je terkena kat giant sg chua..melayang rm1.7k ntok microwave yg ntah pape ni..baru bayar sparuh..balance lag sparuh dia suruh bayar ansur2..sy tawu pasal ni semua pon sbb tgh google pasal produk diorang nih..sedey betol bile baca same stori je semua..cara penipuan n cara dia mitak kfc tu stil terngiang2 kat telimga ni..sy ade call n ckp nk blk duit sy,dia ckp x boley return blk sbb duit dah bank in dlm akaun company.dia x boley sesuka hati nk return,nnti manager marah..phui! Dia suruh sy jmpa manager dia ntok setelkan mslh ni..xpa,sy nk repot terus ke kpdn bhgn tribunal..

      • Saya rasa telah ditipu jugak ni. baru je balik dr Giant Plentong, Johor. kena tahan dgn salesman dorg, yg buat yakin pasal mereka ni sebab depa ni melayu. koyakkan kertas tertera DISKAUN 40% + PERCUMA 1 BARANG BERHARGA RM3500 KE BAWAH. sy pun ambil cookware & induction cooker. Final installment kena byr rm1972. dorg kata blh byr bulan dgn 0% interest. hanya disebabkan itulah sy percaya & sy bg kad maybank sy. mereka terus suruh sy tekan pin no. maka telah tertolak jumlah sebaanyak rm1972 itu. masalahnya betul ke boleh byr bulan2 @ kira sy dah byr habis tu? tolong beri komen….

  99. assalam.. my cousin pun baru terkena ptg td.. selepas koyak baucer,kununnye my cousin adlh org yg ke-9 bertuah sempena ulang tahun kenzo ke-7.. dpt FOC dapur elektrik n penapis air n voucher rm 100 then seperti komen2 di atas salesman nie pura2 la wat terkezut x pernah tgk then telefon la bos diaorg nk pastikan sal free gift tue.. ingtkan bole la bawa balik kedua2 hadiah tanpa caj.. but not coz bersyarat.. salah satu syarat kna gunakan voucher rm 100 tue.. pujuk punya pujuk my cousin bersetuju utk ambil salah satu brg diaorg iaitu penapis habuk yg berharga rm3000 something klo x silap.. salesmam tue tnye my cousin nk byar cash ke.. my cousin say x mampu la.. then die soh byar secara ansuran.. then my cousin bersetuju.. salesman tue tnye my cousin da account bank pe n tnye yg mne account yg balance duit dlm bank lebih dr rm 3000.. my cousin say sekian2 bnk.. then die mintak kad atm for what i dun know.. persoalannye sekarang sy risau jika mereka boleh buat something at account yg dh bg kad atm kat salesman.. please, any suggestion, pe yg salah leh bantu utk tolong my cousin selesaikan masalah nie…

  100. Begini ceritanya, saya mahu membeli barang di Pantai Timur Kuala Besut dan tiba-tiba datang seorang promoter Kenzo menegur dan menghulurkan kupon dan membawa saya ke tempat barangan untuk mengisi satu borang contest yang dia katakan bagi memenuhi syarat dorang bekerja sahaja.
    Belum sempat habis saya isi di ruang borang itu, promoter itu terus menghulurkan kupon voucher dan meminta saya membuka tiket itu pada masa itu juga. Tiket saya telah memenangi dua jenis barangan Kenzo yang berharga RM3000 ke atas dan baucer RM100
    Promoter-promoter tersebut menunjukkan gaya terkejut dan mengatakan mana ada hadiah macam ini.belum pernah tengok lagi kupun mcm ni. seolah-olah terkejut dengan apa yang saya dapat dan mengatakan kupon itu jarang-jarang ada dan belum ada lagi orang yang dapat untuk hari ni… dengan rasa kehairanan mereka pun menelefon bos mereka di HQ , dan memberitahu macam mana kupon itu mengandungi 2 barang besar dan keluaran terkini secara percuma.
    Promoter itu terus beri h/p itu kepada saya. Bos dalam telepon itu minta no.siri kupon tersebut, nama barangan yang saya menang dan tanya sama ada saya ada kaitan dengan salah seorang promoter di situ sehingga saya dapat kupon tersebut. Bos mereka kata, kamu lah yang paling bertuah, kemudian talian saya paskan semula kepada stafnya dan bos mereka mengatakan kupon yang serupa demikian dicetak hanya 15keping dalam Malaysia.
    Promoter tersebut menyatakan sayalah orang paling bertuah kerana telah memenangi hadiah tersebut. Untuk mereka mempengaruhi saya lagi, mereka siap angkut barangan itu ke depan saya..mana tidak rasa teruja tengok barangan itu bakal kita punya.
    Salah seorang siap menerangkan cara-cara penggunaan barangan tersebut.Oleh kerana saya memenangi hadiah yang besar dan telah membeli kononnya barangan mereka, iaitu salahsatu dari produk yg mereka nyatakan,mereka pun menerangkan segala urusan pembayaran untuk mendapatkan hadiah tersebut.
    Mereka beritahu kalo saya dapat bayar tunai akan dapat diskaun serta free gift barangan yang lain pula. Tetapi sama seperti di atas saya tidak boleh bawa pulang selagi tidak membeli barangan mereka.saya juga diberitahu tentang faedah dan waranty tanpa hitam putih.
    Saya keluar duit lagi untuk membayar deposit sebanyak RM100 bagi bayaran permulaan supaya dapat booking hadiah tersebut dan juga membeli barangan dari mereka. selepas itu pula promoter itu minta belanja kfc kenen atas kemenangan saya.
    Dalam perjalanan pulang kerumah,saya berfikir, BIAR BETUL?huhuh,,,saya pun membuka google dan mendapati beberapa catatan pengalaman orang yang mengalami perisitiwa yang sebiji saya alami tadi. Saya terus tersedar rupanya saya telah tertipu.
    Apa yang saya rasakan di sini ialah:
    1. Promoter itu menipu pembeli dengan memberikan hadiah yang lumayan sedangkan hadiah yang diberikan itu termasuk jumlah harga yang telah saya bayar.Hadiah tersebut sebenarnya bukan diberi percuma tetapi dibeli oleh saya, sehingga pembeli terpaksa membeli barangan yang sebenarnya tidak terniat pun sebelum itu akan membelinya.
    2. Promoter memaksa pelanggan membeli barang.
    3. Promoter memperbodohkan mangsa selepas ditipu dengan meminta belanja seperti beli makanan dan minuman untuk meraihkan konon kemenangan pembeli.
    Oleh itu kepada kawan-kawan yang dihampiri oleh promoter Kenzo jangan sekali-kali layan kerana akhirnya akan terpedaya dengan pujuk rayu kata-kata mereka.

  101. Yang mana da terkena pegi la buat tribunal tuntutan penguna kat kpdnkk yg terdekat. Nt owner tu mesti call blik. Mesti boleh dapat balik duit sbb diorang xmau masuk mahkamah. Diorang akan try settle luar punya. Yang penting barang belum guna n resit masih simpan. Jangan biar duit lesap mcm tu je.

  102. bawa je resit pembelian dan lain2 ke pej pengguna…laporkan diorang akn bantu anda tuntut semula bayaran…itu yg pernah pihak pengguna beritahu kpd saya beberapa bln lepas…

  103. Salam semua. mlm td jam 9 malam sy dah g jumpa balik bersama resit dan barang2 yang diorang ckp terbaik tu. sama jer cite kena tipu dengan yang lain tu. Kena gertak sikit dengan diorang ni then mmg diaorang pulangkan balik duit yg diaorg tipu tu. Alhamdulillah… kali ni diaorang mmg silap customer lah nak tipu2 ni. kepada tuan2 dan puan2 semua jgn biarkan duit kita rugi mcm tu jer. pergi blk kat kedai tu jmpa blk muka2 yg pandai buat celoteh sampai semua terpedaya. Inshallah akan dapat balik semua duit yg kena tipu tu. cuma kena berani kerana benar…

  104. 12 Mei,2013 at 9:20pm

    saya pn terkena seperti u all.Sekarang si penipu tu ada dekat BILION MEDAN GOPENG,IPOH.sesiapa yg dah terkena semacam saya.pergilah hentam mereka di sana si penipu.sekarang saya pun nak tipu si penipu itu.si penipu meminta saya belanja mereka MC DONALD kerana saya telah bertuah….kononya………………………………………………….pergi baliklahhh
    si penipu.sanggup orang melayu tipu melayu.

  105. Ibu saya pun dah kena benda ni. Tapi barang dia dapat. and elok pakai. Cuma induction cooker tu jela risau nak pakai. Benda ni jadi tahun lepas. Time tu baru balik sekolah ikut ibu pergi beli barang dapur. Tetiba kena tahan, then ibu pun pergi la ikut. Saya tunggu kat luar je. Then bila rasa lama tunggu saya pun masuk la duduk kat kerusi sebelah ibu. Then time tu saya tengok kat tangan ibu ada voucher rm 1000 and satu lagi koupon koyak tu dapat microoven. Time tu saya dah bebulu dah, ni kerja mesti nak menipu ni. Tapi ibu tetap nak dengar jugak. Dia kata kalau nak hadiah microoven tu kena beli satu barang. Ibu pun ambik la air purifier sebab murah. Then untuk voucher rm1000 tu dia suruh beli satu lagi barang, ibu beli induction cooker tu. Tak tahu laa pulak ibu bayar macamana tapi org tu ada mintak kad bank. Saya pun keluar jap nak beli air, then ibu kata ‘dah, jom balik’ saya pun terkejut laa tetiba kata jom balik. Then kat belakang ada sorang perempuan ni ikut bawak barang2 tu semua masukkan dalam kereta. Pastu sebelum masuk kereta perempuan tu kata esok akak datang tunjuk cara pakai barang2 ni. Saya senyum je. Tapi kini dan selamanya takde pun diorang datang. Tapi lepastu ibu pergi giant, tengok kat barang2 elektrik dia ada jual roset induction cooker ni, rm 3500 ++ ibu kata berbaloi jugak beli kat orang tu sebab ibu dapat harga rm 2500 ++ je.

  106. Saya ada beli juga barangan roset..ok juga keluaran ni..baru sebulan pakai..seller tu ada bagitau boleh bayar ansuran..ikut kata hati memang saya setuju buat ansuran..seller tu ada cakap pemohanan saya kena tunggu lagi 2minggu..terasa juga betul ke company ni.takut kena tipu..maklum sekarang ni banyak masalah ..saya beli kat penang..company kitzware..dengar kata company ni banyak masalah..guna taktik nak raih keuntungan semata2 sanggup mempedaya ramai pengguna..buat gores..saya was2 juga..company ni macam nak tipu ja..bila saya buka web banyak laman komen..terpikir juga adakah saya di tipu?yang saya tertanya2 pemohanan untuk bayar bulan ..sebab penjual ini banyak alasan..tuggu2 berapa lama lagi.. berapa hari kemudian saya pergi permis tersebut;saya naik angin..keluar bahasa kesat pada penjual di sana ..lastly bila saya pergi bank tanya staf di sana cakap pemohanan saya memang di pohon..tapi bank ada buat semakan di dapati pemohanan saya di tolak..atas sebab blacklist..bila di imbas kembali malu juga pebuatan saya ini memarahi orang sesuka hati..lepas itu saya ada cakap pada penjual,pemohanan saya tidak di terima bukan salah mereka..pihak mereka mencadangkan saya memohon semula@mengambil satu barangan secara percuma..bila di fikirkan saya tak nak panjangkan cerita..terus saya terima barang tersebut..saya rasa berbaloi juga dengan barangan yang dapat ini..

  107. baru terkena x smpai 30 minit lepas… dekat BILLION SRI ISKANDAR….kononnyz sye paling bertuah, dpt voucer rm100 + free induction cooker + water filter…syarat kena beli something harga rm3500 cmtu… jenama KENZO…tp bgtau dorg , ”sye nak balik dlu fikir”..tp dorg dok paksa beli harini…bila sye nak smpan voucer tu, dorg x bg….

    balik google jenama KENZO, yg keluar page ni…huhh nasib baik x beli pape td…

  108. Cara puan cerita ni pun mcm tipu je…itu mcm beli 1 percuma 2 kn..ada duit boleh beli tapi tak ada duit memang tak boleh beli dan memang la tak boleh dapat yang lagi 2 barang tu..sama la macam beli sabun dapat pinggan..kalau tak beli sabun memang tak boleh dapat la pinggan tu..aduyaiii..kalau instalment dengan credit card walau dimana2 kedai pun..memang kedai akan ambil full amaun card holder la bayar ansuran pada bank.takkan xtau kot.lagipun takkan la tiap2 bulan nak datang pastu tiap bulan swipe card rm96 kot..pelik je..diaorang tipu ke puan yang belit cerita ni?! Bukan ape..saya pun ada beli barang mereka ni di sg.petani.kalau difahami betul2..tiada ape yang tipu kecuali strategi mereka yang memberi barang percuma..kepada pelanggan yg terpengaruh itu bukan salah jurujual..

  109. saya pun dah terkena di kuantan parade…rm1919.00…….tapi xpewlah…asalkan dapat barang…lagipun nilai kita bayar sama dengan jumlah semua barang kita dapat…just diorang tipu sal barang percuma aje…bukan percuma,tapi harga kita bayar memang termasuk semua tu…diorang tipu dgn cakap barang percuma aje…sye da pakai barang tu…nak tengok tahan sampai bila…lau xdapat barang memang aq bakor kedai diorang uh…

  110. Sy tgh cari dapur letrik. Terjumpa lak blog ni. Sy pun kena gak kt giant bandar puteri puchong. Dia tahan pas byr kt kaunter then suh isi borg. Sy tgh rushing ms 2 sbb pnt sgt2 kn.. Then demo brg2 dia. Sy mmg sgt2 tertarik dgn brg2 2 taw. Then dia suh cabut 2 voucer. Same chronology mcm org lain gak, dorg wat2 tkejut tgk voucer 2 sbb free vacum n microwave. Tp kna beli 1 brg..bru dpt. 1 brg 2 dlm 3k sumtin. Then dia pujuk snap pic bagai n beli brg dia. Siap suh banje dowg kfc lg. Sume bdk2 bru pas skolah gayanya. Ati sy da xsdp da. Rs lain mcm. Then sy ckp sy xley wat kptsn sbb anything kna diskus dgn my boyfren sbb dia mrh klu sy wat kptsn sdiri. Mmg tpt laa jangkaan sy. Dia xbg.dia kata nnt2 pn blh beli. Then dia pujuk lg utk byr deposit.sy ckp mmg xde cash lgsung. Bl dia suh guna credit card wat instalment sy ckp cc sy da nk kna terminate sbb bf sy bising sy shopping xhengat dunia.haha.. 2 keping max. Dia nk tlg apply 1 kad lg utk sy. Sy kata kna minta izin bf lg.then sy call bf sy..dia x bg.bdk2 2 ckp laa npe nk kna tanya bf. Sy ckp la nnt sy kawen dgn dia n xblh wat suke ati. Sy tegaskn jgk sy xblh beli n say sorry walau dlm ati frust xdpt beli brg 2 dgn harga murah(pd pndpt sy base on harga jualan brg2 2 tanpa ketahui harga sbnr brg tersebut). Now sy da x frust..malah syukur sgt2 sbb x kna game dgn dorg. Pasni sy akn say N0 kpd dorg. simpati dgn korg yg da kna game. Hope dpt blk duit korg. Tq kpd pemilik blog sbb update pasal ni.

  111. Asslm wbt dan selamat berpuasa.saya pun mengalami perkara yg sama pada bulan Jun yg lepas. cara promote dan brg yg dijual sama sperti tuan2 dan puan2…mula2 saya tak percaya.bila dah beli,dah diberitahu oleh isteri,dan baca luahan2 tuan2 dan puan2,brulah saya sedar saya ditipu.saya terus kal managr dia.minx kensel transisi kad kredit tp dia xnak.saya inform kalau dia xnak,saya nak wat report KPPNDK.dia xangkt fon.saya bengang esok trus wat laporan.seminggu seblum trial tribunal,manger kal,minx sya tarik balik dakwaan,laporan,hantar balik barang,dan ambil cek ganti.saya warning lagi,kalu cek tendang,jumpa di mahkamah seksyen..malam ni baru dpat cek dan hantar balik brg…
    lepas ni jumpa salesman2 kat mna2,jgn bagi muka..untk pengajaran.
    trimas kpd tuan2,puan2 dan tuan blog.tanpa luahan tuan2,puan2 ni sbagai bukti,pihak ni x takut.. ada bukti ni,mreka cuak…
    untuk perkongsian, https://www.facebook.com/hydradragon

  112. salam smua… sy nyaris tkna tipu kat tesco stesen 18 ipoh perak. taktik diaorg sma je. buat2 tkejt sy dpt voucer 1k n ckp sy org btuah. mana xteruja bla dgr kt org btuah. beli penapis air-rm voucher 1k n dpt hdiah pcuma halogen cooker n microwave.kt dgr pun syok bla brg mahal djual murh n ada free gift plak tu. sy da isi smua borang n letak deposit rm200 sbb nk blik rmh bncg dgn husbnd psal brg kenzo tu. dsepanjg pjlnan blik sy asyk bfkr psl hrga. xkan la microwave oven hrga smpai 3k. dsbbkn prasn curiga timbul la sy check intrnt n tgk rmai yg ttipu n taktik mnipu sbiji dgn kes sy. trma ksh kwn2 yg share kat intrnt. lpas sdr kna tipu sy pun p tesco serang promoter td. nsb baik dia nk bg duit sy blik. tu pun lpas tgk sy mngamuk n sy ckp dia betina sial penipu. dia malu la n cpt2 bg duit sy blik. slmt duit aku… kpda kwn2 yg tkna tipu tu serang je diaorg n dptkn blik hak kt.

  113. berapa lama kpdnkk naksettle prob 2 ye?ipn da kena kat ranau,sabah..da buat report kt kpdnkk tuaran but yet still no respond frm them..now almst 3 weeks since i made the report..bg info pls pd sapa2 y tau..

  114. berapa lama benda ni nak berterusan. Jual barang tu xsalah, yg jadi salah tu, tipu cara pembayaran. Ckp bulan2, sekali, potong semua terus. Mcm mana kalau duit tu nk guna utk benda yg urgent? Menyusahkan org lain. Kalau xboleh bulan2, cakap terus terang. Xpayah menipu bagai. Haizzz. Berniagalah dengan jujur.

  115. Em..cerita sy pun sama la…ada sapa tak kenal c shahrul salesman eway kat aeon seberang prai. dia ckp dlm 2 mgu(klu cepat bank proses konon dpt dlm 1 mgu) dpt blk duit n bleh mula byr ansuran dgn bank bln 11. skg dh 2 mgu lebih tp blm dpt duit rm2188.dh la nak guna duit cepat sbb mgu dpan plg sbh. sy beli microwave oven kenzo, dpt halogen cooker kenzo free n brg dh guna. nama company dia ni golden junior enterprise sdn bhd. please sapa2 yg tau bleh bg info btul ke dorg akan bg blk duit tu.

  116. saya pon sama..saya dah bayar 3k dan dpt semula wang..tp company cina tu potong krdt card tiap2 bulan…mslhnye induction cooker saya dh pecah mcmna saya nk call company tue sbb dh xde no nye..dan saya xtau mcmna nk claim warantty baru pakai 4 bulan je.

  117. huhu rmai yg kne.niaga mcm ni mmg salah.mahkhamah die adelah kpdnkk.so sblum bt laporan tu baca dlu 8 hak pengguna.kat situ adela tulis cara dan taktik mereka menipu.so bt laporan KPDNKK online yer jgn pergi pejabat and then report.so dh report die akan tipon and settle kan.kita duduk diam2 bia KPDNKK bt kerja.klu penipu tu telipon ke ckp lu org g settle sama KPDNKK.klu KPDNKK bt bodoh jew lu org kasi report BPA biro pengaduan awam online juga.slpas tu pasti dpt balik sbb menyalahi hak2 pengguna.sama mcm kes cina bengkel kasi harga mahal pada pengguna kereta,ini pon boleh report gak……ok pahamkan so report….yg ckp itu taktik itu x tipu itu suma nk keliru kan mak ayah kito.so baca 8 hak pengguna

    • saya baru je kna dgn kenzo japan dalam 5k.. sakit hati sungguh. G report kt pej kpdnk trg, ia tranfer k kuantan(27/11) sb kes kuantan. senyap je…boleh bantu nk buat camane…..

  118. Saya pun kena, di labuan, tapi dia guna jenama kenzo japan. harga barang semua 3k ke atas, dapat baucer 100 dgn induction cooker dan air purifier….. kebetulan saya baru baca blog tentang kes tribunal pengguna melibatkan kes gores dan menang, beli dan menang…. macam2 lah, semua kes tertipu….. saya pun setiap kali window shopping suka tengok harga barang, rasanya brg tu tak semahal tu….. penat budak2 tu berlakon terkejut, tanya bos kat dlm ( kat dlm kedai, padahal tu pasaraya kecik je.. ha3x), tanya dtg naik apa, sebab takut keta tak muat…. sambil layan budak2 tu, nampak berkotak2 cooker tu kat belakang diorang ( tak terfikir lagi masa tu), terangkan cara guna cooker la…. . yang best tu sorang terbocor rahsia sebab dia kata kad bergambar tu ada 15 je kat labuan, tapi 5 org je yg akan dapat….. bila dgr mcm tu, mula fikir semula….. teringat kat blog yg saya baca…. last2 ckp kat adik2 tu, akak dah ada dah semua brg tu, boleh guna dan elok lagi… budak2 tu siap tanya akak beli brand apa? jawab je lah… biasa2 je… samsung, panasonic, york, sharp semua ada…. tapi memang nyata muka mereka berubah….. balik, terus cari maklumat kat internet, rupanya2 ramai dah kena tipu, selamat duit aku…. masa lah terbuang dlm 15 minit….

  119. sya pun terkena gak semalam..tapi sempat sedar kena tipu..so ,sya patah balik g dekat staff dy ambik balik deposit..masa sya pegi,staff ye ad y nak lari..malu la konon..keja menipu owg je.

  120. Sy pn ada kna 2thn lps. Lps shopping brg dapur terserempak dgn bdk2 jual brg jenama ROSET ni kt mydin usj.. Dpt voucher rm1k.. tp balance byr cash Rm1000 utk dapur halogen.. n dpt free air purifier.. xtau pulak yg mereka ni mmg mnipu.. sy guna brg elektrik ni ok je smpi skng..

  121. Saya ditahan jurujual untuk mengisi borang soalselidik.kemudian saya diberi barang percuma dan kupon cabutan bertuah.saya koyak kupon tu dan dalammya tertera 2 hadiah percuma induction cooker+water filter+iron steamer+voucher rm50.untuk mendapat hadiah percuma saya perlu membuat pembelian bernilai rm3000.saya terus bayar cash.

  122. Leps dah bayar cash rm3000 jurujual u bagi lagi kupon cabutan bertuah.bila dah koyak tertera 5hadiah percuma.tetapi saya perlu bayar rm3000 lagi untuk menebus 5hadiah percuma tu.masa tu saya dah penat,saya xnak hadiah yg ditawarkan.bila sampai rumah rasa macm xsedap hati.terus google page ni.padan muka saya akibat teruju sgt.

  123. tgk comment2 kat atas, saya pn mcm br je terkono kat tesco stargate tandop kedah tp tak sangka plak. diorang jual brg jenama eway dr germany syarikat ‘smart life home equipment sdn. bhd’. bl pk2 blk brg2 2 xkan harga smpai rm3k lbh.. so sy call minta blk deposit x pasti la dpt ke tak sbb dia kata kena tggu 2 mggu.. kalu x dpt padan la dgn muke aku. duit 2 bole guna utk lain2 lg…

    • saya pon call dia kata cheque lom siap..semggu, 2 mggu, 3 mggu, sebulan…last2 call dorang x angkat pon sampai skng..baru terkena pertengahan dec ri tu..saya redha..mmg bkn rezki saya nampaknyer…pdhal..duit tu saya nk guna utk benda lebih bermanfaat .. nyesal pon x guna..jd pakai jela…

  124. kak AR..ye sy pon terkene kat tesco mergong!!! camne ek kak??da swap kad n bg deposit rm100…leh minx balik ke?? and deorg boleh bt apa2 ke kat kad atm tu?? risaw2?? klau nak cancel order xkene pape tindakan ek?? sape2 tlg reply

  125. Salam…sy baru kena td….03.02.2014 jam 09.34pm…g belanja kt @mart kempas..kmudian ade sorg brader ni nk knal kn barang eway nie…katanya nk bg beg percuma jer..last2 terjebak dengar ceramah dia tentang barang tue..dia pun kata dpt 2 kupon free utk sy..so..dia soh bkak..satu kupon tulis thank you..satu kupon lg tulis dpt free barang dapur letrik dgn penapis air..sy pun syukur alhamdulillah la..ingt leh angkut bawak balik..rupenya kena beli satu barang dia..bila dia ckp cm tue sy dh agak mesti kna tipu punya..lpas dia kata cm tu..sy trus jln dan mls nk dengar dia ckp lg…kt rumah sy cuba bkak je jenama eway nie kt google..ternampk blog nie…trus tgok…mmg sah2 krna tipu n.ramai dh kena tipu….alhmdulillah sy tidak terlibat….

  126. Tarikh kejadian : 14/2/2014

    hi…adehh…memang betul…sape2 yang bukak blog ni mesti yang dah kena tipu…betul la tu. cuma saya tak tau saya ni kategori kena tipu ke hampir kena tipu. kena malam tadi kat tesco seri alam. mende alah ni memang dah lama duk tetungguk kat situ…saya memang tak penah layan benda2 camni walau kat mana pun…tapi malam tadi tak tau macamana…dah memang nak kena gaknya…saya boleh reverse pulak bila dengar budak tu kata…kak, akak isi svey form ni je kak pastu dapat beg ni pecuma. bukan beg hapa pun,….itu pun saya bole stop.
    pastu jalan citer memang sama la dengan mama wafi tu. yang peliknya saya tak pecaya tapi saya macam pecaya. macam dah tepukau pulak…maklumlah itulah pertama kali singgah kat tempat camtu…pas saya isi form svey tu, dia amik 2 broshure…nak bagi saya tapi sambil tu dia tulis harga sambil terangkan la bla bla bla….sambil dia terangkan tu kawan dia sorang lagi ulur kad tu la…yang nak kena koyak tu…saya pun koyak la…satu tu memang thank you…satu lagi diskaun 40% + 1 free barang bernilai 3k! kan dapat durian runtuh tu kan…hadoiiii….
    dak2 tu pun mula la belakon…macam tekejut giler tengok saya dapat diskaun 40% tu. katanya dia tak penah tengok…pastu dia call boss dia…tanya pasal diskaun tu. waktu tu saya memang macam dah tepukau la…tak syak langsung…tapi sekarang ni bila difikir2 kan lagi, saya rasa yang dia tipun tu kawan2 dia juga yang ada kat situ…bukannya saya tau kan…? ntah2 dia dah standby duk jauh sikit…pastu si mamat ni tpun konon2 cakap ngan boss dia…so bos dia kata saya betuah coz kad tu cuma ada 15keping je kat malaysia.
    pastu dia minta ic saya…nak copy katanya…saya pun bagi la. ingatkan dah bole bawak balik barang sebab dia kata akak bole bawak balik malam ni juga tanpa bayar apa pun. siap tanya lagi akak datang naik apa…memang aku rasa nak lempang je budak tu la!!!
    pastu baru la dia stori pasal nak kena apply kad kedit guna nama saya dan saya kena ada amount rm2k kat akaun simpanan saya. pun saya pecaya juga…hadoiii…bodo ke apa ni….saya bagi kad atm saya…dia cucuk kat mesin dia yang macam enpon zaman dulu tu…dia suh saya tekan pin no…tapi pastu dia kata amount tu tak cukup…ada tak akaun lain yang bole dicombinekan untuk dapatkan 2k tu…sebab 2k tu sebagai jaminan bank je katanya. dia tak usik. lepas 7 ari saya dapat balik. saya kata takde…sib bek dalam akaun tu cuma ada rm30 je dok!
    bila dah tak bejaya dapatkan duit tu, dia suh saya booking sebab sayang katanya kalu lepaskan hadiah tu. stakat ni baru saya je yang dapat….pecaya jugak lagi tau! memang malam takde ong la malam tadi. tak tau la nape…Allah nak duga gaknya….
    dia mintak booking rm100. saya kata takde banyak tu…dia mintak rm50…saya kata pun takde…at last antara waras ngan tak tu, saya bg booking rm30….sebab macam nak juga yang free tu…tapi macam tepikir2 juga betul ke tak ni…
    oklah dia terima…pastu dia kata akak datang besok dan boleh bawak balik barang ni suma…saya bagi free gift lagi dua kotak ni la kak…pengurut badan dan rice cooker…(tapi kena ada 2k tu la kan…).
    dalam pejalanan balik barulah saya terfikir2 pekara ni…saya banyak menyalahkan diri sendiri…kenapa saya tak call suami saya…kenapa saya bole berhenti tadi…kenapa saya percaya…banyak kenapa yang ada…tapi takde jawapan.
    sampai umah tak belengah lagi saya terus bukak lappy…saya gugel ‘eway germany’…hah ini la yang kuar….Allahuakbar….subhanallah….pekara yang saya sangat elakkan akhirnya saya alami juga…saya redha jika ini ujian Allah untuk lebih mematangkan saya.
    lepas tu saya pun berkata sendiri, sok saya nak pegi sana semula dan nak minta balik salinan ic saya tu…tapi lepas tu saya terfikir, betul ke dia fotostet? saya tak nampak ada mesin fotocopy kat situ…jadi??? tentulah dia scan kan….dan simpan dalam lappy dia…Allah hai….tambah menguatkan andaian saya ni baru saya teringat waktu saya kat depan dia tadi dia tunjukkan contoh salinan ic orang lain yang bukan hitam putih. tapi kaler…! so…of course scan la kan….
    tak tido malam memikirkan pekara ni….

    jadi, saya nak minta pendapat rakan2 suma…apa yang perlu saya buat…saya nak dapatkan balik salinan ic saya…tapi dia bukan copy…sangat bahaya sebab dia ada salina ic saya yang tak berpalang…dia boleh guna untuk macam2 kan….

    tolonggggggggggggggggggggggggggg la sayaaaaaaaa…….huwaaaaaaaaaa…..

  127. askum sy bru kna kt the store sg buloh , mcm mna nk dpt blk duit sy rm1799 ha? ada sape2 yg dpt blk duit bg info kt sy atau hubungi fb sy ,emma chomell sy kna pd 5/2/2014

  128. Assalamualaikum akak..
    Firstly tq so much sbb dgn pnulisan n pendedahan akak telah mmbantu ramai org trmasukla kwn sy ni.. baru je kene dua hari lepas.. ditipu dgn company yg jual produk EWAY GERMANY dr company OSCOS SDN BHD. Dia trkena kt TESCO CHENG MELAKA.
    Waktu pagi jln sorg2 kt dlm tu sbb nk tnggu sy. Kitorg jnji nk jmpe kt kfc sbb ade bnde nk discuss.. Dh tu sblm sy smpai, die baru nk msuk kfc tu kne tahan dgn budak salesman ni, yg jual brg EWAY tu la..mule2 die kata nk bg beg free, dh tu isi borang, tibe2 kata ade kupon hadiah suh tgk mane taw bertuah. Die ni jnis duk umah je mmg xtaw la psl kes2 org jual brg mcm tu.. Sblm sy smpai die dudukla dgr org tu ckp apebende sume smpai2 dkt kupon tgk2 dpt baucer rm100 n free gift induction cooker ngan water filter..citer sterusnye pasti sume pun taw cmnela drama diorg kn,dgn lakonan trkjut beruk bagai,kol bos n mcm2 ayat memujuk ckp brtuahla ape la..kwn sy ni pun eksaited la sbb dgr hrga mcm tu tp dpt free..ingt smpai situ hbs citr,rupenye kne aktif kupon seratus tu dulu bru bwak balik hadiah.nk aktifkn,beli brg diorg.kwn sy ni tolak la.mne ade duit byk2 nk byr utk brg lain tu.pastu diorg ckp x benti psl installment bulan2 nk,diorg akn buatkn kad tu,pastu die cek kwn pakai kad ape so mintak kad die.die pun mcm dh xleh nk kate ape sbb bdk2 ni ckp non-stop n die ikutkn je la.dh tu kate nk hold duit dlm akaun.balik2 umah die cek hbs duit yg ade dlm akaun lesap dh..hold mendenye tu..??tu namenye amik cara PENIPUAN,cakap lain buat lain..Skrg die dh sedut duit kaw2 punye,nnt dpt kad installment tu diorg suh kwn sy ckp NAK kad tu..double la kwn sy ni kne kuar duit mcm tu! dh tu kwn sy ni bgtawla suami die kt tmpat kje.
    Ptg tu jgak hsbnd die pgi jmpe balik salesman tu mintak pulang duit n amik balik sume brg, tp mcm2 alasan die bg..suami die gertak la nk buat report polis tribunal sume, tp die nmpak cm rilek xtakut ape.. tp hsband die berkeras esok nye taw nk sume setel,bg duit cash byk mane yg diorg amik..
    Esoknye tu die kol husbnd kwn ni ckp juz blh bg cek aje xblh bg cash..mmg xnakla diorg terima cek tu entah cek tendang ke ape ke mmg xcayela..husband die bising2 jgk suh setel cpt sblm ape2 tindakan diorg amik..last2 mlm tu diorg gi wat report polis..kwn sy kate balik je dr wat report tu,bdk tu kol hsband die kate die nk setelkn sume n nk bg cash..so hrini die ckp dh setel dh sume n brg2 pun dh pulang,n duit dpt cukup2 byk mne yg die dh kuarkan..Alhamdulillah..
    Sy ade share link2 yg brkaitan hal ni kt die mcm blog akak n dr blog2 lain..mmg sgt2 membantu..
    Terima kasih byk2..

    P/S : Petang hari kejadian time husband die gi sergah bebudak tu, diorg tgh goreng sorg makcik ni yg dtg shopping ngan ank kecik die.. hsbnd kwn tu mmg ckp depan2 makcik tu baru die tersedar yg die hampir2 kena tipu.. sampai hati bebudak ni.. x fikir ke mcm mne klu bnda yg sme jd kt mak diorg? Ade hikmahnye la kwn sy terkena tu.. mgkin Tuhan nk hadirkn die tlg org lain mcm makcik tu dr terkena bnda yg sme.. syukurla diorg ni msh blh handle sume tu dgn rasional n last2 setel sume dgn izin Allah..

    *** Ni nak pesan kat “PENG-KOMEN2′ TEGAR kt ats ni yg dok back up org2 kje mcm tu :
    macam ni la adik2 ye, mmg perniagaan tu tak salah, tapi cara diorang/korang (sbb entah2 PEM-BACK UP2 ni bdk2 yg keje mcm tu jgak??) ni yang putar belit kan cerita kt customer tu yg SALAH!!
    FAHAM..??
    1- Klu ckp nk jual brg, ckp NAK JUAL BARANG- BELI SATU BARANG FREE DUA BRG KE TIGA BRG KE- SUKAHATI KORG LA… Ni tak.. mula2 ckp dpt brg2 free dll, tapi KENE BELI BRG dulu.
    TAK BERBELIT KE CITE TU??
    2- N satu lagi psl bayar ansuran tu.. Ape motif amik terus sume jumlah bayaran ON THE SPOT time tu jugak pd yg mmg ade la sikit simpanan dlm akaun atau leh guna kredit kad tu?? kata ansuran, nanti la die byr bulan2, ni x.. brp byk kes diorg kata diorg HOLD duit cstomer 4 two weeks then pulangkan balik, TAPI LESAP MCM TU JE! N yg ansuran tu die kene bayar lain pulak.. X MENIPU KE??
    3- Ok, tu dh dua point PENIPUAN yg konon2 dipanggil TAKTIK KOTOR PERNIAGAAN diorg ni.
    yg ketiga jom sembang psl HARGA. HARGA brg yg diorg letak mmg gile2 x msuk akal?? brg branded pun xsmpai gile2 mcm tu dik oii.. Sekurg2nye yg branded tu mmg dh KOMPOM2 SUME TAHU KUALITI die mcm mane.. n brg diorg yg didakwa teknologi ape ntah tp bile search kt internet nk carik info, ape yg kamu jumpe?? NI SUME LA, LINK2 KES PENIPUAN BRG2 JENAMA DIORG NI..!
    CUKUP X? X CUKUP LAGI?
    4- LAKONAN diorg tu.. sume customer yg terjebak sume terkena dgn lakonan yg SAMA! DRAMA KING betul, baik pegi belakon dlm TV, sekurg2 org mmg taw kamu sdg berlakon! ni tak, sume mangsa diorg buat mcm tu.. x pikir kalau kt tmpat lain mak bapak kamu yg kene mcm tu ke org2 yg rapat dgn kamu ke?? kamu diam je? sedangkan kamu tahu semua tu mmg lakonan n TAKTIK KOTOR PERNIAGAAN kamu..
    INGAT ! YG CAKAP KLU X BUAT MCM TU, MANE NAK CARIK MAKAN LA APE LA, FIKIR2 BALIK LA YE.. JANGAN CAKAP IKUT NAFSU, TAPI IKUTLAH ILMU..

    “MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA”
    Pernah dengar tak? Kalau tak pernah pergi carik tol guru ustaz ulamak ke suruh die syarah ape maksud KAEDAH ISLAM DI ATAS TU..

    Perniagaan mmg satu amalan yg mulia, tapi bukan perniagaan yg ade unsur2 PENIPUAN MCM NI, dh tu penipuan atas penipuan atas penipuan..kirela sendiri brp byk penipuan dh buat tu..
    Sanggup nak makan dari hasil pekerjaan yg HARAM SBB BYK SGT PENIPUAN tu?? n nk bg ank bini mkn hasil dr sumber mcm tu?..sudah2lah..mudah2an terbukak pintu hati kamu2 yg terlibat utk menjauhi pekerjaan yg serupa ini..Amin..

    N kpd org2 yg MENYALAHKAN CUSTOMER mcm mne blh terjebak n tertipu, meh sy nk bagitau kamu..
    Ingat ye.. Bukan smua org sampai pd mereka MAKLUMAT2 PENIPUAN2 JUALAN BARANGAN mcm ni.. Ade org yg jenis duduk terperuk je kt kampung, klu yg duk bandar plak mgkin surirumah2 yg terperuk je kt umah..LAGI2 ORG YG NAMPAK NAIF DAN LURUS.. mrk xde masa nk carik pasal benda2 ni selagi mrk x terkena..
    Sebab selalu aduan mangsa2 yg kena msti prmpuan, n target besar diorg prmpuan yg jln brsendirian atau makcik2 yg dh tua.. yela, kene UMPAN DGN HADIAH MISTERI, SAPE X TERUJA.. dh xde knowledge psl bnda2 ni, sbb tu blh terjebal.. INGAT YE.. KALAU MEREKA ADE PENGETAHUAN TTG BENDA2 NI MCM JADI PD KELUARGA ATAU KWN2, BARU LA MEREKA AKN AMIK TAHU N SMPAI PD MEREKA CERITA2 NI.. TAPI KLU X PERNAH, NK TAU DR MANE??
    Ingat kalau diorg dh tau psl benda2 ni, diorang akan biarkan diri terjebak?? NO..NO..!
    Sbb xtawla blh terjebak, ok?!

    n yg MENGATA CUSTOMER TAK BOLEH FIKIR ke klu nmpak dh tertipu tu??
    meh nak bagitau.. mcm mne nk pikir klu promoter tu ckp non-stop n customer langsung x sedar ape yg die buat sume mengikut aje kate si promoter??dgn GULA2 HADIAH FREE KONON2NYE yg pasti mereka ni eksaited la kn..tp, bile dh balik rumah, duk sorg2 baru lah blh fikir dgn waras, baru sedar sume tu sbenarnya dh kene tipu! Betul atau x? TANYA PD SMUA MANGSA YG KENA..
    N kalau adelah kamu2 PROMOTER2 yg bc komen ni, kamu pasti lebih tau psl keje kamu kn, buatla ape cara sekalipun smpai ade customer beli brg kamu..? sudah2la ye.. semak balik knp sy bertegas kata ini smua PENIPUAN..

    Maafkan sy Akk sbb pnjg berjela komen kat sini.. bkn ape, sy kesian sgt pd yg terkena n jadi mangsa diorg2 ni, n nk bg kesedaran pd org yg msh x tahu menahu ttg bnda2 mcm ni termasukla kwn sy tu.. sbg org yg rapat dgn die, sy rase mcm sy pulak yg hadap sendiri.. mmg kesian sgt2..

    Mudah2an lebih ramai la org yg akn selamat di luar sane dr jd mangsa, termasukla promoter2 lebih2 lagi yg MELAYU ISLAM ni, mudah2an terbuak pintu hati kamu2 utk berhenti meneruskan perbuatan menipu customer.. cakap je straight to the point, BELI SATU BARANG, PERCUMA BERAPA BYK BRG YG KAMU NK BAGI.. Tp biarlah harganya mmg betul2 berbaloi..

    Wallahu a’lam..ampun maaf andai ade kate yg mengguris hati sesiapa, sy cuma ingin berkongsi dgn semua, mudah2an ada manfaat yg blh diambil, insya Allah..

  129. Aku pun terkena pukul 7 ptg tadi kat tesco alma Bukit Mertajam Penang..budak2 muda dok promote..mula2 budak2 sales tu srh tulis nama aje utk dptkan shoping beg (green beg),sambil dok isi dok promote brg2 letrik diaorg pastu suh koyak kat voucher..bila dah koyak,wat2 muka terkejut n wat skrip yang sama belanja kfc sebab antara 3 yg paling bertuah..last2 dh terbayar deposit RM500 untuk dptkan water dispenser selain dpt 3 brg lain percuma harga suma 3288, baki bayar cash rm 2799 kemudian..blk search jenama water dipenser Fujisen,x dak info last2 dpt blog ni, bila bc mmg mcm dh terkena..nsb baki belum bayar tp nak blk deposit rm500(byk tu). Cam mana nak dapat balik RM 500 tu ek?

  130. They are now at depan mydin bangi seksyen 7. Company Uniquekitz home equipment sdn bhd, product eway . Same modus operandi ……

  131. As salam hampir terkene semalam kat kuantan prade…mule2 en suami yg ditarik last2 akibat terlalu lama menunggu sy pun masuk tgk ape yg berlaku,rupenya tgh syok duk kempen itu ini..last2 dpt 2 kad koyak dan menang tu..dpt la brg bla bla bla dgn pembelian slh satu brg kat situ..konon antara 7 org bertuah sb kad kupun tu hanya ada 10 keluaran..sy pelik tgk pekerja die bagi link2 mata sesama mereka..mmg x sedap ati..die punya lakonan mmg terbaik call pulak bos die bersungguh2 konon nya kne penuhi 3 syarat ..promote brg,bergambar,beli satu brg dan bwk balik hadiah kupon tu..tp yg selamat nya kad bank tertinggal so x leh nk teruskn proses..cash mmg x de bnyak gitu..janji 14 hb dtg balik dgn tinggalkn deposit rm50 tuk hold hadiah kupon tu,ari ni bukak google serve jeng jeng jeng..selamat den…x slh nk niaga tp jgn guna tektik mcm tu..selamat ke kene sumpah seranah org,berkat ke keje klu mcm tu,dah la menipu ada pulak staf situ mintak belanjakan makan lg,x de rasa bersalah ke diaorg nie :(…teme kasih sgt2 kt owner page ni >_<

  132. EWAY GERMANY !!!! Koyak & Menang!!!
    APRIL 14, 2014

    Orang yang search “roset germany” atau http://www.rosetgermany.com kat Pakcik Google ni mesti orang2 yang dah kena tipu dengan company ni. sebelum ini. Mari baca cerita saya ni pula. Jalan cerita lebih kurang sama dengan Pakcik sebelum ini. Tetapi cuma jenama produk tersebut lain iaitu “EWAY GERMANY”

    Last week saya ke selepas habis exam di OUM / Open University Malaysia cawangan Bangi, didepan kedai Mydin. Masa saya nak balik, ada lelaki lingkungan remaja muda tahan…”kejap abg.nak beg free x? Abg cuma isi nama saja dan slps itu dia menceritakan ttg koyak & menang itu juga. Saya pun xda hal n kebetulan memang free masa tu sbb baru habis exam. Lepastu saya cakap ok la… Lepastu dia pun bersungguh2 buat demo juga tentang water purifier diaorang. Habis saja demo, saya pun nak balik. Lepastu diorang cakap, “Sekejap abg, cuba koyak kad ini. Selalu tulis TERIMA KASIH saja..ataupun dapat Diskaun 200, 300 / 400 saja. Leapstu, Saya pun koyak je la…Tiba2 diorang ni buat terkejut dan seronok,dan salam dengan saya. Dia cakap TAHNIAH sebab mcm tak percaya saya dah menang besar. Saya tengok dkt kad itu ada tulis RM100, LIMITED EDITION jugak. Lepastu ada gambar Microwave Oven dan Air Purifier. Dia cakap dia pun tak pernah tengok kad tu. Dia call boss dia, lepastu cakap” APA??? ABANG NI BERTUAH??? KAD NI ADA 15 JE DALAM MALAYSIA..WOW…APA??? DAN DIA BG HP DKT SAYA, KATA BOSS DIA NAK CKP. BOSS TANYA NO KAD ITU DAN BERITAHU HARI INI SAJA, HARI LAIN TAK BOLEH??” Lepastu keluar la kawan2 laki lain juga salam dan ucap tahniah.

    Pada mulanya mereka cerita bahawa saya perlu membeli satu barang dan mendapat tolak RM100 dr voucher td dan menerima sponsor 2 produk hadiah tadi berharga RM6500 lebih. Mcm Pakcik td kata, “Kira ok la kalau macam tu kan sebab satu barang tu pun sebenarnya harga dia dlm RM1000 shj n dapat tolak RM100 dr voucher lagi”. Kemudian Diorang pun promote suruh saya beli water dispenser dgn harga RM3399… Cakap buat easy payment dgn MAYBANK, so interest pun 0%.. dia cakap sebulan RM96. Pada mula itu saya tidak terpengaruh dan selepas itu saya pun cuba utk cari alasan utk pergi tetapi mereka membuat demo lagi ttg cara pembayaran yg cepat, murah, senang dan menyuruh saya utk membayar deposit dahulu utk booking brg itu. Malangnya diri terpercaya kerana ingin sebuah barangan itu, Saya pun membayar deposit sebanyak RM100 dahulu dan akan menghubungi mereka jika ingin membeli produk tersebut. Tapi bila fikir balik, saya buat beberapa kajian dan mendapat maklumat pakcik tadi. Barang dan jalan cerita pun lebih kurang sama tetapi “Apa Boleh Buat??? Benda dah jadi, kita Redha jelaa!!! Nasib Baiknya = Lebih Baik kita hilang sikit drpd hilang kesemuanya”. Oleh itu, baru tahu diaorang ni penipu. Terima kasih kepada yang memberi maklumat.
    Semoga Allah SWT merahmati dan melindungi kita selalu dan memberi balasan yang setimpal kepada mereka yang cuba melakukan kezaliman.

    http://welleywatch.heritage-tech.net/32/new-welley-corporation-scam-proxy-worldwide-freshway-sdn-bhd/

    Kongsikan pengalaman anda ditipu oleh ROSET GERMANY di bahagian komen!! Supaya lebih ramai orang tahu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s